Nepřipojím se k všeobecnému kamenování Prymuly, oznámil šéf Sněmovny Vondráček

24.10.2020 15:55

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO) před kamerami České televize prohlásil, že se odmítá zapojovat do kamenování končícího ministra zdravotnictví za hnutí ANO Romana Prymuly. Europoslanec Alexandr Vondra (ODS) nešetřil ani vládu, ani Prymulu. Ministr Prymula napřed kritizoval mladé lidi, a pak si udělal vlastní party ve vyhlášené kmotrovské restauraci na Vyšehradě, vypálil Vondra.

Nepřipojím se k všeobecnému kamenování Prymuly, oznámil šéf Sněmovny Vondráček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda sněmovny Radek Vondráček

Já prostě jenom říkám, že se nepřipojím k tomu všeobecnému kamenování pana Prymuly a pana (Jaroslava) Faltýnka, protože když se to vyhodnocuje opravdu střízlivě a s pohledem na tu objektivní realitu, tak zřejmě k porušení opatření nedošlo.“ vyjádřil svůj názor Vondráček v Událostech, komentářích ČT.  

Jedním dechem ale uznal, že v těchto dnech Česko prochází krizí a počínání pánů Prymuly a Faltýnka vypadá z mediálního hlediska opravdu jako katastrofa, pokud chce vláda po občanech, aby dodržovali opatření.

Stejně tak uznal, že se pánové mohli sejít na ministerstvu zdravotnictví, a ne v restauraci. „Ale rozlišujte hloupý nápad z hlediska mediálního, a co je to porušení opatření,“ uvedl Vondráček, s tím, že podle jeho právního názoru k porušení vládních opatření v kauze Prymula nedošlo. „Ale právě proto to pan premiér vyřešil tak rychle, protože se nacházíme v situaci, v jaké se nacházíme,“ doplnil Vondráček.

Europoslanec Alexandr Vondra nešetřil ani Prymulu, ani vládu jako celek.

„Trpělivost lidí začíná být u konce, to je vidět při procházce městem,“ upozornil. „Pan premiér mluvil o katastrofě. To je katastrofa pro jeho PR. Ale pro nás je ta katastrofa ten způsob, jakým vláda zoufale nepřipravila zemi a společnost na druhou vlnu. Celý ten problém je, že vláda pod vedením premiéra to celé vnímá jako PR operaci. Pana ministra Prymulu před sebe po těch všech selháních vystrčil jako fíkový list. A ten fíkový list před týdnem vynadal všem mladým lidem, kteří se tady na různých party loučili se svobodou, ale pak si udělá svou vlastní party ve vyhlášené kmotrovské restauraci v Praze.“ kroutil hlavou Vondra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…