Nevezmu to za ně, smál se Kalousek na konferenci o nedůvěře vládě

20.03.2012 19:28

Úterní tiskovou konferenci ČSSD ohledně pokusu o svržení vlády zahájil ministr financí Miroslav Kalousek tím, že odmítl setkání zahájit. Nevezmu to za ně, vtipkoval na adresu vedení opoziční stany.

Nevezmu to za ně, smál se Kalousek na konferenci o nedůvěře vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Krátce před půl šestou se sešlo celé vedení ČSSD, aby doladilo svou argumentaci pro vyslovení nedůvěry vládě.  Do rozhovoru s politickými oponenty se zapojil i Miroslav Kalousek, načež se vydal k dosud prázdnému řečnickému pultu.

„Jsem pověřen vedením soc. dem., abych to vzal za ně. Já to přesto neudělám,“ oznámil smějící se Kalousek novinářům a odešel.

ČSSD na tiskové konferenci uvedla hlavní argumenty, proč by současná vláda již déle neměla setrvávat ve své funkci. Členům opozice vadí zejména úsporné kroky a valná většina návrhů na zvýšení rozpočtových příjmů.

„Pane premiére, přestaňte tuto zemi léčit, nebo zemře. Přehodnoťte prosím svou valašskou urputnost a jděte od válu!“ prohlásil od řečnického pultíku Vítězslav Jandák na adresu Petra Nečase, který se bránil, že náš současný systém rodinné politiky patří mezi nejvstřícnější v Evropě.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…