Neviditelné osoby, u kterých končí miliardy z OKD. Prezident Zeman na ně upozornil z rádia

10.09.2017 18:23

Prezident Miloš Zeman v neděli v podvečer hovořil s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým v pořadu Prezidentský pressklub.

Neviditelné osoby, u kterých končí miliardy z OKD. Prezident Zeman na ně upozornil z rádia
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Miloš Zeman se zúčastnil akce Sportovní hvězdy dětem 2017, která se tradičně koncem léta koná v areálu tenisového klubu Sparta Praha

Hned úvodem se moderátor Zemana zeptal, co si myslí o nebývalé aktivitě na jeho transparentním účtu. Na tom se poslední dobou objevují hanlivé zprávy od dárců zasílajících Zemanovi pouze symbolické částky. Zeman jedince, kteří mu vzkazy s haléřovými částkami posílají, nazval pitomci. „Zatímco jim se kumulují poplatky, mně se kumulují haléře,“ pochvaloval si.

Došlo i na otázku týkající se současné kauzy dvou hlavních postav hnutí ANO Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka a údajného dotačního podvodu na farmě Čapí hnízdo, který vyšetřuje policie. O Čapím hnízdě se podle Zemana ví již devět let. To, že policie přispěchá s kauzou před volbami, pak prezidentovi přijde podezřelé. V souvislosti s tím Zeman rovněž poukázal na kauzu OKD a na existenci určitých „neviditelných“ osob, na jejichž účtech podle něj končily peníze z OKD. „Tyto osoby vůbec nejsou stíhány, nikdo kromě mne se o ně nezajímá,“ uvedl Zeman.   

Anketa

Který premiér země Visegrádu je nejlepší?

hlasovalo: 12783 lidí

Došlo i na to, jak se Zeman staví ke slovům nového prezidenta Francie Emmanuela Macrona. Ten Česko označil za zrádce kvůli tomu, že země odmítá přerozdělování uprchlíků na základě migračních kvót. Zeman se již dříve vyjádřil, že než by Česko mělo přijímat uprchlíky, raději by se mělo zříct dotací. Co se týče uprchlíků, připomněl Zeman dublinské dohody.

Moderátor se Zemana ptal i na to, co si myslí o ceně másla, která v Evropě a Česku atakuje rekordy. „Evropská komise vytvořila program, ve kterém se vyplácejí dotace za to, že nevyrábíte mléko.“ To je podle Zemana důvod, proč je mléka málo a rostou ceny. Řešením je podle něj zrušit dotace na takzvanou nadvýrobu!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: maz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…