Norsko na nohou. Ministryně sekla do muslimů. Ti si to nenechali líbit a je zle

20.10.2016 21:35

Norská ministryně pro migraci a integraci Sylvi Listhaugová pobouřila muslimskou komunitu žijící v Norsku. Na sociální síti napsala, že Norové mají právo jíst vepřové a popíjet alkohol, pokud na něj zrovna mají chuť. Muslimové si kladou otázku, zda jde o další útok proti nim, a vyzývají ministryni, aby zvážila své setrvání ve funkci.

Norsko na nohou. Ministryně sekla do muslimů. Ti si to nenechali líbit a je zle
Foto: wikipedia
Popisek: Norská vlajka

„Myslím, že se ti, kteří přicházejí do Norska, musejí přizpůsobit naší společnosti. V Norsku jíme vepřové, pijeme alkohol a odhalujeme svou tvář. Kdo zde chce žít, musí respektovat naše zákony a hodnoty,“ napsala členka norské vlády na sociální síti Facebook. Její status pozitivně ohodnotilo na 20 tisíc lidí.

Kriminolog Omar Gílání Syed obratem položil otázku, zda může Listhaugová zůstat ministryní pro integraci i po pronesení takových slov. „Když ministryně nevidí složitost celého problému a nemá dost znalostí na to, aby se vypořádala s těmito složitými otázkami, je načase, aby zvážila svou pozici,“ sdělil deníku Aftenposten. V angličtině o tom občany informuje server The Local.

Celý článek najdete zde

Syed  se dále ptá, zda může být ministrem pro integraci někdo, kdo se ohání „vepřovým a alkoholem“. Obává se, že může jít o populistické prohlášení, kterým se ministryně snaží získat víc a víc hlasů voličů. Politička působící v Oslu Zaineb Al-Samaraiová si v této souvislosti klade otázku, zda je norská společnost tak slabá, že nepřežije, když několik žen bude nosit zahalený obličej.

Norsko v tuto chvíli vede koaliční vláda středopravé Konzervativní strany a Pokrokové strany, která bývá označována za populistickou. Hlasy získává i ostrou kritikou migrantů. Ministryně pro integraci Sylvi Listhaugová je členkou Pokrokové strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…