Nostalgická Peake poděkovala Johnovi. Teď loví poslance

19.04.2012 19:48

Pozvání do Interview ČT ve čtvrtek přijala vicepremiérka Karolína Peake, která v úterý učinila přelomový krok nejen ve vztahu ke své osobní kariéře, ale také k Věcem veřejným a k budoucnosti vlády České republiky.

Nostalgická Peake poděkovala Johnovi. Teď loví poslance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolina Peake

Peake na začátku pořadu obhajovala svůj puč s účelem přežití vlády. „I když můj krok vypadá destruktivně, doufám, že to není poslední krok, který v této vládě učiním,“ uvedla Peake. Vicepremiérka pro boj s korupcí několikrát zopakovala, že se ani s odstupem času nestydí, že byla členkou VV. Jedním z faktorů, který nakonec rozhodl pro její rebelii, byla prý neschopnost zviditelnít pozitiva strany. „Vytvářeli jsme mlhovinu kolem našich výsledků a už toho bylo moc,“ hájila svůj krok.

Zbyla už jen Lenka

Peake také zavzpomínala na promenádu v plavkách, tedy na billboard, kde se obnažila spolu s dalšími poslankyněmi Věcí veřejných. „S programem bychom do médií neprorazili. Snažili jsme se zviditelnit, proto jsme se svlékly,“ zavzpomínala Peake na „holky z plakátu“, z nichž jí věrná zůstala už pouze Lenka Andrýsová.

Vicepremiérka v rozhovoru zavzpomínala také na předsedu VV Radka Johna. „Vděčím mu za nastartování své kariéry,“ přiznala. John se podle ní obětoval a v politice více ztratil, než získal.

Na název partaje není čas

Nový subjekt ještě nemá ani vymyšlené jméno. Podle Peake na to ještě nebyl čas a vicepremiérka je prý plně vytížena sháněním poslanců do klubu. Ruku do ohně by zatím dala za sedm, nicméně podle legislativy potřebuje minimálně deset na utvoření klubu.

Premiér Nečas jí navíc už ve středu vzkázal, že pro podporu vlády chce souhlas celého klubu a žádných volných radikálů. Peake zatím jedná jen s jedním nezařazeným poslancem - Michalem Doktorem. S nikým z bývalých poslanců VV (Kristýna Kočí, Jaroslav Škárka a Stanislav Huml) prý jednat nehodlá. „ Soud potvrdil, že to byl z jejich strany atentát na VV,“ uvedla verdikt jako důvod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: koz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …