Ten člověk je buď duševně nemocný, nebo... V televizi se probíralo obvinění Bartoše

29.04.2016 23:21

O obvinění předsedy Národní demokracie Adama B. Bartoše ze tří trestných činů proti lidskosti a očekávané zesílení migrační vlny se hovořilo v pátečním vydání pořadu Události, komentáře.

Ten člověk je buď duševně nemocný, nebo... V televizi se probíralo obvinění Bartoše
Foto: red
Popisek: Stanislav Mackovík

Nejprve v pořadu vystoupil Martin Bastl, politolog a odborník na extremismus. Na otázku, proč policie konala až v tuto chvíli, uvedl, že zřejmě dospěla k závěru, že Bartošova činnost je společensky nebezpečná. Upozornil, že v těchto případech se výroky dotyčného posuzují především v širším kontextu.

Poukázal také na to, že se u nás radikalizují nejen odpůrci migrantů, ale i jejich příznivci.

Migrační krize je živnou půdou pro část pravice

O tématu dále diskutovali poslanec KSČM Stanislav Mackovík a místopředseda poslaneckého klubu ANO Bronislav Schwarz.

Mackovík si myslí, že migrační krize je živnou půdou pro určitou část pravice. Poukázal na to, že na jedné straně zakazujeme kouření, na druhou stranu se na nás z knihkupectví dívá řada nacistických generálů.

Schwarz na adresu Bartoše prohlásil, že „ten člověk je buď duševně nemocný, nebo moc dobře ví, co říká“. Podle něj teď Bartošovi vadí černí, zítra mu bude vadit, že má málo vlasů. „Extremisté si vždy něco najdou, v tom je to nebezpečné,“ upozornil.

Mackovíkovi zase vadí, že policie tolerovala nošení šibenic na demonstraci. „Příště budeme tolerovat něco dalšího. S jídlem roste chuť,“ varoval.

Další migrační vlna povede přes Česko?

Moderátor pak upozornil, že Rakousko a Německo se obávají, že počty migrantů budou stoupat. V Libyi prý čeká až milion lidí na cestu do Evropy. Německá média zase tvrdí, že další migrační trasa má vést přes Česko.

Schwarz řekl, že by se takovému vývoji nedivil, podle něj je ale na něj policie připravena. Mackovík je přesvědčen, že pokud budou kontroly dál fungovat, dá se migrační vlna podchytit. Je proto dobré mít příslušné prostředky připravené, abychom migračnímu pohybu mohli čelit.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Mika

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…