Nová místopředsedkyně ČSSD odráží spekulace: Pozemek prý koupila za cenu odpovídající odhadu

18.03.2015 15:15

Nová místopředsedkyně ČSSD Lenka Teska Arnoštová dnes uvedla, že cena pozemku, který v roce 2006 koupila v pražské Michli, odpovídala znaleckému posudku. Arnoštová tehdy pozemek koupila za necelých 1,5 milionu korun, i když podle deníku Právo může mít dnes hodnotu kolem deseti milionů.

Nová místopředsedkyně ČSSD odráží spekulace: Pozemek prý koupila za cenu odpovídající odhadu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Teska Arnoštová

List problematizuje i další aspekty tehdejšího nákupu, podle Arnoštové ale o zákonnosti nabytí pozemku opakovaně rozhodly soudy. Kvůli uvádění nepravdivých údajů podala trestní oznámení na neznámého pachatele.

Arnoštová, která působí také jako náměstkyně ministra zdravotnictví, pozemek o rozloze 1747 metrů čtverečních koupila v červenci 2006. "Výše sjednané kupní ceny 1,482.578 korun odpovídala znaleckému posudku zadanému soudem v rámci soudního řízení. V roce 2004 soudní znalec ocenil pozemek na cenu 1,341.256 korun, když zohlednil znehodnocení pozemku skladováním stavebního odpadu a s tím spojené náklady na odstranění takové zátěže z pozemku," uvedla v prohlášení zveřejněném na webu ČSSD.

Právo přitom napsalo, že už dřívější znalecký posudek z roku 2002 parcelu ohodnotil na 2,148.000 korun. Podle běžných obchodních podmínek prý v roce 2006 majitel pozemku mohl od Arnoštové získat až šest milionů korun. Smlouvu o prodeji nemovitosti podle deníku připravil otec Arnoštové.

Rodina původního majitele smlouvu napadla, u soudu ale neuspěla

Rodina původního majitele Tomáše Šulce po jeho smrti prodejní smlouvu napadla, u soudů ale neuspěla. "Zákonnost nabytí pozemku pak potvrzují opakované pravomocné rozsudky soudů vydané v rámci občanskoprávních řízení trvajících přes pět let, které byly iniciovány protistranou. Soudy vždy uznaly zákonnost postupu i kupních smluv a návrhy protistrany zamítly postupně všechny instance našeho právního systému," napsala ve vyjádření Arnoštová. Šulc podle ní proti kupní smlouvě a jejím parametrům nikdy nevznesl žádné připomínky.

Kauzu, která má prý za cíl ji poškodit, dává do souvislosti se sjezdem ČSSD z minulého týdne, na němž se stala místopředsedkyní strany. "S ohledem na uvádění nepravdivých údajů o mé osobě jsem podala trestní oznámení na neznámého pachatele pro podezření ze spáchání trestných činů pomluvy a křivého obvinění," uvedla také k anonymnímu dopisu, který v minulých týdnech obdržela některá média.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…