Nova poukázala na podivné financování "véček". Členům platili v hotovosti

06.02.2013 22:58

Reportáž Janka Kroupy v pořadu Na vlastní oči na TV Nova poukázala na podivné financování Věcí veřejných. Z účetních dokumentů vyplývá, že strana platila svým členům peníze v hotovosti. A někteří poslanci to dokonce sami přiznávají.

Nova poukázala na podivné financování "véček". Členům platili v hotovosti
Foto: tan
Popisek: Vít Bárta v nedělní Partii na Primě

Reportáž shrnula většinu podivných kauz, které mohli občané doposud sledovat. Oficiální účetnictví VV získala Nova od nejmenovaného zdroje a ukazuje mnoho nesrovnalostí a nevysvětlitelných částek. Všechno se platilo v hotovosti.

VV platily poslancům nájem

Poslankyně Lenka Andrýsová (LIDEM) přiznala pravost údaje, který je v účetnictví uveden – VV jí zaplatily výdaje na kampaň v hotovosti. Stejně tak i poslankyně Kristýna Kočí. „Platili mi nájem. Bylo to různé. Poprvé to platila asistentka, která to řešila, jindy zase já. Dostala jsem to vždycky v hotovosti,“ uznala i Kočí.

Ta také dostávala každý měsíc 16 a půl tisíce korun platu jako zaměstnanec firmy spojené s VV. „Směšné to vůbec není. Teď mi to připadá absurdní. Radim (současný poslanec Radim Vysloužil, pozn. red.) si nás zavolal, pak šel do místnosti, kde měl sejf, a pak všem dal peníze,“ popsala Kočí. Celkově si měla přijít na 180 tisíc.

Poslanci Jaroslavu Škárkovi také jeho bývalá strana platila. „Já jsme dostal třikrát 55 tisíc na podzim roku 2010, ty jsem zdanil a uvedl v daňovém přiznání,“ řekl v reportáži. Tyto peníze prý uvedl v daňovém přiznání. Stejně je na tom i poslanec za LIDEM Viktor Paggio – inkasoval 256 tisíc na nájem i plat.

Peníze dostával i člen VV, který ale se stranou spolupracuje i nyní, tudíž neprozradil svou totožnost. Někteří poslanci hotovost zdanili, jiní ne. „Já se podívám do svého daňového přiznání, a pokud ne, tak to samozřejmě zdaním ex post,“ prohlásila Kočí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…