Noviny o Zemanově dceři: To nemá obdoby

05.02.2013 7:18

Kateřina Zemanová si rychle zvykla na život první slečny republiky. Tak komentuje jednání "první slečny" bulvární deník Blesk. Dcera nového prezidenta si prý z vládní limuzíny udělala taxi pro přátele. Nicméně podle náměstka policejního ředitele Tomáše Kužela je to v pořádku. Do auta si totiž může vzít, koho chce. První slečna je ale pod drobnohledem i dalších médií. Pomohla otci vyhrát volby a nezadržitelně se řítí dál, píší pochvalně už i Lidové noviny.

Noviny o Zemanově dceři: To nemá obdoby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Zemanová, dcera Miloše Zemana

Kateřina Zemanová , která dostala kromě policejní ochranky k dispozici také vládní limuzínu, hned v sobotu využila komfortu a z módní show, kterou sama moderovala, odvezla i své přátele. "Donedávna se něžná tvář kampaně Miloše Zemana (SPOZ) tvářila ještě skromně, zřejmě se však s novou blahobytnou situací začíná sžívat," píše nejčtenější český deník Blesk.

"První slečna" sice tvrdí, že původně ochranku vlastně ani nechtěla, ale bylo jí prý vysvětleno, že je to v jejím případě nezbytné. "Zvykla jsem si docela rychle," dodala.

Všechno je v pořádku

Do policejní limuzíny Audi A8, kterou řídili její dva bodyguardi, pozvala i své dva kamarády. Tomáš Kužel, náměstek policejního prezidenta, Blesku sdělil, že Kateřinino rozhodnutí svézt i své přátele je v pořádku.

"Záleží na rozhodnutí a vůli chráněné osoby, koho si k sobě do vozidla vezme. Zvykem ale je, že s tím chráněná osoba dopředu seznámí hlavního chráněnce," vysvětlil Kužel.

Středem pozornosti

Lidové noviny upozorňují na to, že se na politické scéně díky Kateřině odehrává něco, co s trochou nadsázky nemá obdoby. Zemanova devatenáctiletá dcera svému otci pomohla vyhrát volby, ale i po skončení kampaně se drží ve středu mediálního zájmu.

Kromě toho, že jí byla přidělena policejní ochrana a ve škole jí vycházejí vstříc s individuálním plánem, rozhodla se "první dcera" věnovat tématům, které trápí její vrstevníky. Jako první by podle LN chtěla upozornit na poruchy příjmu potravy. "Kateřina tak svými kroky prošlapává terén, který v Česku v posledních dekádách neexistoval - prostor prvního potomka," píše deník.

Navíc v tom prý Katka umí chodit. "Její mediální vystupování je obdivuhodné. Nepředvádí se ani není moc stydlivá. Ve srovnání s podobně starými superhvězdičkami je u ní jasně viditelná inteligence," komentuje Katčin mediální projev bývalý šéf České televize Jiří Balvín.

Co si jako prezidentova dcera může dovolit a co je naopak nevhodné, se Zemanová dozví v nejbližších dnech. Má totiž naplánovanou schůzku s poradci přes etiketu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…