Novopečená kandidátka Samková nechala na síti tajuplný vzkaz

23.01.2014 18:05

Hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamury povede do evropských voleb advokátka Klára Samková. V souvislosti se svou kandidaturou ukončila své členství v TOP 09. A ke své kandidatuře se už vyjádřila i na svém Facebooku.

Novopečená kandidátka Samková nechala na síti tajuplný vzkaz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

„Děkuji všem, kdo mi přejí úspěch. Ty, kteří mi jej nepřejí a nyní se mne zříkají, zvu na svou soukromou tiskovou konferenci den po volbách - ať dopadnou jakkoliv. Řeknu jim pár věcí, které jsou podstatné. Možná potom změní názor. Ale doporučuji předem: Zkuste jej změnit už teď. Potom byste se nemuseli cítit dobře...“ napsala tajuplně.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Okamura si ji pochvaluje

Okamura představil Samkovou jako první dámu voleb do Evropského parlamentu. Uvedl, že advokátka dlouhodobě hájí práva a zájmy občanů bez ohledu na odměnu. „V tomto ohledu není lepší člověk než doktorka Klára Samková," uvedl. Připomněl, že jedenáctkrát uspěla u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku.

Advokátka se specializací na občanské a rodinné právo už v Parlamentu působila. Počátkem 90. let byla poslankyní tehdejšího Federálního shromáždění za Romskou občanskou iniciativu, pět let byla členkou ODS. U soudu zastupovala mimo jiné čtyři z pěti obžalovaných v kauze mačetového útoku v Novém Boru, kvůli střetu zájmu při obhajování klientů ji ale vrchní soud z případu vyloučil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …