Nový Státní pozemkový úřad povede Petr Šťovíček

22.12.2012 10:58

Ústředním ředitelem nového Státního pozemkového úřadu (SPÚ) bude od ledna Petr Šťovíček (35), bývalý první náměstek ředitele Pozemkového fondu, který byl od června letošního roku pověřen řízením zanikající instituce. ČTK o tom informovalo ministerstvo zemědělství (MZe).

Nový Státní pozemkový úřad povede Petr Šťovíček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pole, ilustrační foto

Prezident Václav Klaus svým podpisem potvrdil vznik SPÚ. Úřad nahradí pozemkový fond a síť pozemkových úřadů. Kabinet si od změny slibuje úspory administrativních nákladů a agend.

Nový úřad zaměstná 1500 lidí

"Přestože na Pozemkovém fondu v uplynulých třech letech běžela příprava na jeho zrušení a převedení majetku a činností na jiný subjekt, bude proces propojení s dosavadními pozemkovými úřady do nového SPÚ náročným manažerským úkolem. Zvlášť, když se začne nově řešit také agenda církevních restitucí," uvedl v pátek ministr zemědělství Petr Bendl. Šťovíček je podle něj zkušeným manažerem, který náročný úkol zvládne.

SPÚ bude spravovat a prodávat státní zemědělský majetek, což nyní dělá Pozemkový fond, a vykonávat veřejnou správu v oblasti pozemkových úprav a restitucí. To nyní zajišťuje soustava pozemkových úřadů.

Během své transformace snížil Pozemkový fond počet zaměstnanců o více než 200 na současných 721. Nově vzniklý úřad má zaměstnávat zhruba 1500 osob. Podle ministerstva zemědělství se však v průběhu příštího roku dojde k další redukci počtu zaměstnanců. Úřad bude sídlit v budově zrušeného Pozemkového úřadu v Husinecké ulici v Praze 3.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…