Nový ředitel VZP Kabátek bude dostávat 225 tisíc měsíčně

17.12.2012 12:39

Plat nového ředitele VZP Zdeňka Kabátka bude 225 tisíc korun měsíčně. V pondělí se na tom shodli členové správní rady. Stejně vysoký plat měl i bývalý šéf Pavel Horák, který na posledním jednání rady rezignoval. Napsal server Aktuálně.cz.

Nový ředitel VZP Kabátek bude dostávat 225 tisíc měsíčně
Foto: Hans Štembera
Popisek: VZP

Kabátek bude mít vedle svého platu také nárok na roční odměnu. Ta klidně může dosáhnout výše šesti měsíčních platů, tedy až 1,35 milionu korun.

Opozici se návrh platu ředitele VZP nelíbil

Podle Aktuálně.cz byli proti Kabátkově platu někteří politici z ČSSD a KSČM. „Byla jsem proti, moji kolegové za KSČM se zdrželi,“ uvedla členka správní rady Soňa Marková (KSČM). Stěžovala si na šéfa správní rady a náměstka ministra zdravotnictví Petra Noska, který opozici nechtěl poskytnout informace o výši platu pro nového ředitele.

Bývalý ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny Horák při svém nástupu dostával 200 tisíc korun měsíčně. Příjem mu ale postupně vzrostl až na 250 tisíc korun. Roční odměna u něj mohla dosáhnout výše šesti měsíčních platů. Předchozí ředitelka VZP Jiřina Musílková pobírala jen 95 tisíc korun. Měla ovšem nárok na roční odměnu ve výši 12 platů. V čele pojišťovny byla do roku 2005.

O odměnách rozhoduje jednou za rok správní rada. V roce 2010 například udělila Horákovi 990 tisíc korun, o rok později to bylo 795 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …