Novým sídlem NKÚ by se mohla stát budova Sazky

21.01.2013 16:41

Požadavkům na nové sídlo Nejvyššího kontrolního úřadu údajně nejlépe vyhovuje budova loterijní společnosti Sazka. Vyloučeno ani není dosavadní sídlo úřadu v budově Tokovo, protože její majitel připravuje pro úřad údajně výhodnější nájemní smlouvu. Uvedl to server Česká pozice. NKÚ, který hledá nové sídlo, obdržel celkem 14 nabídek na koupi nové budovy a z nich tři propustil do bližšího zkoumání.

Novým sídlem NKÚ by se mohla stát budova Sazky
Foto: Sazka
Popisek: Sazka

Viceprezident NKÚ Miloslav Kala nechtěl serveru informaci o nejvhodnější nabídce potvrdit, uvedl jen, že o koupi konkrétní budovy není dosud rozhodnuto. "V současné době probíhají jednání o případném dalším využití administrativní budovy Sazky. Jsou však teprve na začátku," sdělil serveru mluvčí Sazky Václav Jalovecký. Ptát se nyní na cenu budovy je podle jeho slov předčasné.

NKÚ nyní sídlí v pronajatých prostorách v budově Tokovo. Poslanci ze sněmovního kontrolního výboru už delší dobu označují tento pronájem za předražený. Vláda v návrhu státního rozpočtu na letošní rok původně vyčlenila čtvrt miliardy korun na pořízení nové budovy, ale při závěrečném schvalování státního rozpočtu však většina poslanců převedla navrženou rezervu na podporu filmové produkce. Ministr financí Miroslav Kalousek přislíbil, že pokud NKÚ obdrží vhodnou nabídku, pak na ni vláda peníze najde.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…