O tom, kdo je cikán, rozhoduju já. Hitlerovi se také všichni smáli, píše bloger o Okamurovi

19.12.2013 16:46

Podle blogera Dušana Navrátila z blogu iDnes.cz není pochyb, že šéf Úsvitu přímé demokracie Tomio Okamura je populista nejhrubšího kalibru. Svůj populismus totiž uplatňuje i ve věcech zcela malicherných.

O tom, kdo je cikán, rozhoduju já. Hitlerovi se také všichni smáli, píše bloger o Okamurovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Nedávno prý zaznamenal, že Tomio Okamura napsal na svůj Facebook příspěvek, na který se mu začaly scházet spíše negativní reakce. Šéf Úsvitu přímé demokracie zareagoval tím, že příspěvek smazal a sepsal jiný, který odpovídal názoru v diskusi.

Standardně diskuse na „demokratickém fóru“ Okamurova Facebooku vypadá tak, že Tomio po televizním pořadu napíše „Tak, co? Jak se vám to líbilo“ a diskutující reagují ve stylu „Ach, och, výborné“. Pokud se objeví kritika, je smazána.

To podle Navrátila svědčí o tom, že Okamura nemá smysl pro humor a bere se moc vážně. A kromě toho je až neuvěřitelně flexibilní.

Okamurovo populistické vzývání referenda bylo již několikrát odborníky zpochybněno, přesto mu mnoho lidí stále naslouchá, protože to zní pěkně.  Navrátil k tomu poznamenává, že i Hitler se dostal k moci sérií referend. Takto se na politickou scénu dostalo mnoho zločinců, přičemž jeden z nich, Herman Göring, vstoupil do dějin výrokem s přímou demokracií totálně neslučitelným: „O tom, kdo je Žid, rozhoduji já."

Celý text ZDE.

„Mám obavu, pokud se i pan Okamura dostane k moci, abychom z jeho úst jednou neslyšeli: `O tom, co je demokracie, rozhoduji já.` Nebo v té horší modifikaci: `O tom, kdo je cikán, rozhoduji já`,“ poznamenává k tomu Navrátil. Okamura dnes působí tragikomickým dojmem a mimo jeho oddaný fanklub ho nikdo nebere moc vážně. „Jenže nezapomeňte, že i Hitlerovi se všichni smáli tak dlouho, až nakonec všechny smích přešel,“ dodává. Tím však prý netvrdí, že z Okamury bude Hitler.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…