ODS je rozhořčena postojem ČSSD k finanční ústavě, prohlásil Bauer

11.06.2013 13:21

Návrh zákona o státních úřednících má být schválen na další mimořádné schůzi sněmovny. Schůze by se měla konat do prázdnin, navázat by měla na jednání sněmovny, které dnes začíná. Oznámil to na brífinku předseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda. Občanští demokraté také kritizovali senátní návrh k novele zákona o státním občanství.

ODS je rozhořčena postojem ČSSD k finanční ústavě, prohlásil Bauer
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec Jan Bauer

"Předpokládáme, že tato schůze sněmovny bude třítýdenní, na třetí týden bude svolána klubem ODS mimořádná schůze s jediným bodem programu, tím je vládní návrh zákona o státních úřednících," řekl po jednání klubu Benda. Občanští demokraté chtějí, aby byl zákon schválen do konce letošního roku, podle Bendy návrh zajistí nezkorumpovatelnost a nestrannost státních úředníků.

„Schůze by se měla nést v duchu schvalování doprovodné legislativy občanského zákoníku. Věříme, že se nám podaří schválit a prohlasovat všechny návrhy,“ uvedl Benda.

Vystoupil také první místopředseda poslaneckého klubu ODS Jan Bauer, který zkritizoval postoje ČSSD.

Klub ODS je rozhořčen postojem ČSSD k finanční ústavě

„Klub je postojem ČSSD rozhořčen. Odmítla schválení a podporu finanční ústavy. Jejich postoj je naprosto absurdní a jde proti evropskému proudu. Připomenu, že v minulosti ČSSD podporovala, aby se ČR stala součástí fiskálního paktu,“ prohlásil Bauer.

Klub ODS hodlá také prosadit návrh zákona o hospodaření s energiemi. Má omezit administrativu při prodeji či pronájmu budov a nahradí energetické štítky účtováním dodávek za poslední tři roky.

Postavíme se proti právu na soudní přezkum zamítnutého státního občanství

Poslanec Jan Vidím se vyjádřil k novele zákona o státním občanství, kterou do sněmovny vrátil Senát s pozměňovacími návrhy.

„Senát udělal změny. Udělal jeden krok, který je absolutně nepřijatelný. Navrhuje, že v případě, pokud bude občanství zamítnuto, bude mít takový člověk nárok na soudní přezkum. České občanství je privilegium a my budeme proti takovému návrhu hlasovat,“ slíbil Vidím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…