ODS schválí kandidátky a představí jejich lídry

06.09.2013 6:09

Širší vedení ODS dnes schválí kandidátní listiny pro sněmovní volby a představí lídry v jednotlivých krajích. Stranu do voleb povede bývalá předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová, úřadující předseda Martin Kuba bude jedničkou ve svém domovském Jihočeském kraji.

ODS schválí kandidátky a představí jejich lídry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kodex odsahuje například závazek, že se poslanec sám vzdá svého mandátu,pakliže bude odsouzen

Kandidátní listiny už před tím schválily krajské organizace ODS. Podle místopředsedy ODS a téměř jistého lídra kandidátky v Plzeňském kraji Jiřího Pospíšila už širší vedení strany zřejmě nebude do kandidátek výrazněji zasahovat. A to i přesto, že v některých krajích z kandidátek vypadli zkušení politici.

Například v Praze se na listinu nedostal bývalý ministr životního prostředí Tomáš Chalupa, v Libereckém kraji zase bude chybět exposlankyně Ivana Weberová. Podle některých členů vedení ODS by se právě o zařazení Weberové mohlo ještě diskutovat. Chalupa ČTK řekl, že se nebude domáhat toho, aby byl na kandidátku dodatečně umístěn.

Etický kodex pro kandidáty

Výkonná rada ODS by měla schválit také etický kodex, který bude muset podepsat každý, kdo bude na kandidátce ODS. Kodex by měl vyřešit to, za jakých podmínek budou poslanci povinni vzdát se mandátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…