ODS v krizi není, tvrdí Pospíšil. O postu předsedy neuvažuje

28.02.2013 23:03

Podle místopředsedy ODS Jiřího Pospíšila není současná situace ve straně krizová. Zrušení tří oblastních sdružení považuje za kladný signál voličům a nezbytný krok. Ve čtvrtečních Událostech, komentářích také vyvrátil spekulace o tom, že by se chtěl stát předsedou strany.

ODS v krizi není, tvrdí Pospíšil. O postu předsedy neuvažuje
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil v pořadu Události, komentáře

"Situace je mnohem klidnější," řekl Pospíšil k situaci v regionech. "Vyskytly se kritické hlasy, ale nic o tom, že by mělo například odejít vedení," dodává. "Doufám, že to je restart," říká ke zrušení tří oblastních sdružení. Podle něj je nyní pro ODS prioritní získat zpět důvěru voličů. Na druhou stranu ale podle Pospíšila kvůli tomu není zapotřebí svolávat kongres. "Nové vedení bylo zvoleno před třemi měsíci právě kongresem," připomíná. Nový kongres nepožadují ani sami členové ODS. "V regionech jsou smířlivější a kritičtější. I ty kritické hlasy jsou ale spojené s tím, že by mělo dojít k restartu a změně politiky, ne novému kongresu," dodává. ODS musí podle Pospíšila přijít s novými body programu, které bude schopná splnit.

"Teď je potřeba přijít s materiálem, který přijde s konkrétními věcmi," dodává. "Musíme dát prostor, abychom naplinili slova, která zazněla na kongresu. Musíme naši značku očistit a být důvěryhodní," tvrdí Pospíšil. O potencionální roli vůdce ODS ale nepřemýšlí: "Být místopředsedou je něco jiného, než být v čele. Jakékoliv spekulace by teď ale oslabily ODS."  Podle Pospíšila jeho strana navzdory posledním událostem v krizi není. "Jsem přesvědčený, že to lze odvrátit. My jsme dnes ukázali, jako jediná strana na politické scéně, že dokážeme zrušit tři regionální sdružení, pokud jsou tam podezřelé nábory a pokud nejsou tito lidé v regionu důvěryhodní pro naše voliče," dodává na závěr.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…