Odhalení: Vlivný podnikatel prý nadával svému příteli Ivanu Langerovi

22.10.2015 8:01

Vlivný olomoucký podnikatel Ivan Kyselý, jenž se v současné době nachází ve vazbě, kam ho dostala rozsáhlá akce protikorupčního útvaru Roberta Šlachty, měl opakovaně kritizovat svého dlouholetého parťáka a někdejšího ministra vnitra za ODS Ivana Langera. Upozornil na to deník Právo, který má k dispozici soudní příkaz k domovní prohlídce expolitika.

Odhalení: Vlivný podnikatel prý nadával svému příteli Ivanu Langerovi
Foto: CEVRO Institut
Popisek: MUDr. Mgr. Ivan Langer, predseda spravni rady vysoke skoly CEVRO Institut

Kyselý dle zjištění deníku Právo Langerovi zazlíval, že je neopatrný a ohrožuje kamarády. S touto skutečností se měl svěřit dalšímu aktérovi olomoucké kauzy náměstkovi olomouckého policejního ředitele Karlu Kadlecovi, který se stejně jako Kyselý nachází ve vazbě.

„Dne 17. 4. 2015 během schůzky v motelu Janiš podezřelý Ivan Kyselý popisoval podezřelému Karlu Kadlecovi, že musel vynadat Ivanu Langerovi za to, jak se chová, že zbytečně ohrožuje kamarády a lidi kolem sebe,“ konstatovala v příkazu k domovní prohlídce ostravská soudkyně Jana Bochňáková. Podobnou debatu zaznamenaly dle Práva skryté policejní mikrofony i na začátku letošního roku, kdy se měl Kyselý zmínit Kadlecovi, že Langerovi vynadal.

O věci referovaly i ParlamentníListy.cz. Čtěte ZDE.

Z dokumentu vyplývá i to, že Kyselý Langerovi vyčítal, že se o exkluzivní informace od Kadlece nechce dělit s olomouckým hejtmanem Jiřím Rozbořilem, který je v kauze rovněž stíhán.

Deník Právo také uvádí, že policisté hledali u Langera napojení na podnikatele Ivo Rittiga. Jeho jméno sice prý dokument neobsahuje, je z něj ale patrné, že předmětem zájmu policie byly možné kontakty na nejbližší spolupracovníky a advokáty kontroverzního pražského lobbisty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…