Odsouzený Novák také onemocněl. Ve čtvrtek se nedostavil k výkonu trestu

07.12.2012 13:10

Tomáš Pitr, Alexandr Novák, Tomáš Malina.... To jsou jen některá jména z těch, kteří se snažili onemocněním vyhnout nástupu do vězení, nebo žádat o předběžné propuštění. Nejnovějším „pacientem“ je kmotr ODS Alexandr Novák, který měl nastoupit do vězení ve čtvrtek.

Odsouzený Novák také onemocněl. Ve čtvrtek se nedostavil k výkonu trestu
Foto: repro ČT
Popisek: Bývalý senátor ODS Alexandr Novák

Jak informuje server Lidovky.cz, Novák se ve čtvrtek k výkonu trestu nedostavil. A to údajně kvůli zdravotním problémům. Kmotr ODS, bývalý chomutovský starosta a senátor, byl odsouzen za korupci čtyřmi lety vězení. Těsně před nástupem do vězení ho ovšem zradilo zdraví a on si zažádal o odklad. Na špatné zdraví se odkazoval i známý český podnikatel Tomáš Pitr. Ten nástup do vězení protahoval o několik měsíců a dokonce soudu předložil lékařské zprávy, na kterých chyběl název nemocnice a razítko. Zlobila ho prý záda.

Pitrův známý a bývalý spolupracovník Tomáš Malina je na tom se zdravím tak špatně, že mu odklad nástupu do vězení na začátku letošního roku udělil dokonce sám prezident Václav Klaus. Miliardář měl do výkonu trestu nastoupit už před rokem, vypadá to ale, že se nejspíš za mříže už nikdy nepodívá. Nejvyšší soud totiž mezitím rozsudek zrušil a poslal ho zpátky pražskému městskému soudu, který bude stanovisko Nejvyššího soudu respektovat. Malina byl obviněn ze zpronevěry desítek milionů korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…