Odsouzený exsenátor kvůli podezřelým milionům už k soudu nepůjde

05.09.2012 16:52

Bývalý senátor ODS Alexandr Novák byl před několika týdny odsouzen na čtyři roky vězení. Protikorupční policie nyní po několika měsících vyšetřování odložila další kauzukauzu, v níž měl podle zjištění Finančně analytického útvaru (FAÚ) ministerstva financí krátit daně.

Odsouzený exsenátor kvůli podezřelým milionům už k soudu nepůjde
Foto: repro ČT
Popisek: Bývalý senátor ODS Alexandr Novák

Přes Novákův osobní účet měly téct podezřelé transakce, které dosahovaly až stovek milionů korun. Vyšetřovatelé podle mluvčího protikorupční policie Jaroslava Ibeheje případ před zhruba 14 dny uzavřeli. "Spis jsme uložili, protože jsme nezjistili, že by v dané věci nastaly skutečnosti důvodně nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin," řekl serveru Aktuálně.cz Ibehej.

Jsme národ bonzáků

Novákův příběh se týká transakcí za stovky milionů korun, které se podle finančních zpravodajců protočily na jeho účtech. Když ale došlo na placení daní, FAÚ zjistil, že Novák přiznal mnohem méně, než ve skutečnosti vlastnil, a kolik mu přes jeho konta proteklo.

"My jsme státem bonzáků. To, že mi přijdou nějaké příjmy, tak to je přeci normální," řekl Aktuálně.cz Novák. "Pokud to policie odložila, tak je to jenom dobře," dodal exsenátor. Když však Novák před časem zjistil, že se o něj útvar zajímá, začal také mohutně investovat do pozemků nebo svých dalších podnikatelských aktivit.

Což potvrzuje i výpis z katastru nemovitostí. Podle informací Aktuálně.cz Novák jen v loňském roce nakoupil přes 197 hektarů půdy. A další pozemky v Ústeckém kraji skoupil také letos.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…