Oficiální stanovisko KSČM k osmdesáti letům od Mnichova: Dnes Západ úplně stejně toleruje fašismus na Ukrajině

02.09.2018 18:45

V letošním roce si připomínáme řadu kulatých výročí. Za pár týdnů uplyne sto let od založení našeho státu, máme za sebou připomínku 50. výročí počátku sovětské okupace Československa a čeká nás také 80. výročí mnichovské zrady. Právě na ni upozornil ústřední výbor komunistické strany a ve svém vyjádření k tomuto výročí spojil zradu našich tehdejších spojenců s tím, co se dnes děje na Ukrajině.

Oficiální stanovisko KSČM k osmdesáti letům od Mnichova: Dnes Západ úplně stejně toleruje fašismus na Ukrajině
Foto: wikipedia.org
Popisek: Adolf Hitler na vrcholu své moci

Letos jsme si již připomínali 70. výročí uchvácení moci komunisty i 50. výročí počátku okupace Československa sovětskými vojsky. A na konci měsíce září nás čeká další výročí. Hodně smutné výročí 80. výročí konce Československé republiky, kterou rozbila Mnichovská dohoda podepsaná v noci z 29. na 30. září 1938.

Jak ve svém aktuálním prohlášení připomíná KSČM, v tuto osudnou noc nás zradili naši tehdejší spojenci, Velká Británie a Francie, a hanebně prodali části našeho území Hitlerovi výměnou za dalších 11 měsíců míru. Nacisté v Německu a Rakousku stejně jako fašisté v Itálii tehdy mohli slavit.

Čeští komunisté se obávají, že podobně dnes mohou slavit i fašisté na Ukrajině znovu krytí našimi spojenci ze Západu, kteří údajně očerňují Ruskou federaci.

„Vyjadřujeme vážnou obavu z toho, že i dnes se opakuje obdobný přístup v politice těchto zemí. Zřetelně to lze vidět v jejich přístupu k Ukrajině a Ruské federaci. Odmítáme neustálé stupňování protiruské hysterie a zavírání očí před projevy dnešního fašismu. Víme, kdo a pod jakou ochranou a se zavřenýma očima vyháněl české občany z jejich vlastních domovů. Fašismus, politika vyjádřená slovy rozděl a panuj, jsou vážnou hrozbou dneška. Proto Komunistická strana Čech a Moravy odmítá revizi odsunu sudetských Němců, požadavky Sudetoněmeckého landsmanšaftu a výroky Angely Merkelové na adresu České republiky,“ napsala KSČM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…