Ombudsman ČEZ vyhověl v pololetí osmi pct. stížností zákazníků

13.08.2015 12:08

Ombudsman energetické společnosti ČEZ Josef Sedlák vyhověl v letošním 1. pololetí necelým osmi procentům zákazníků, kteří byli nespokojeni s postupem firmy. ČTK dnes o tom informoval mluvčí ČEZ Martin Schreier. Za prvních šest měsíců letošního roku doputovalo k ombudsmanovi firmy celkem 342 podnětů, z nichž 26 označil za oprávněné.

Ombudsman ČEZ vyhověl v pololetí osmi pct. stížností zákazníků
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

V deseti případech byla podle ombudsmana chyba na straně společnosti. V 16 případech pak použil specifický přístup a zohlednil zejména sociální situaci žadatele. Nejvíce přijatých podnětů, 91, pocházelo z regionu středních Čech.

Podání se nejčastěji týkala reklamací měření množství odebrané elektřiny. Následovaly žádosti o odklad splatnosti nebo odpuštění dluhu.

„Snažíme se vyjít vstříc každému zákazníkovi, mnohdy to ale nejde. Někteří lidé si průběžně nekontrolují svou spotřebu elektřiny či plynu a začnou se o stav věcí zajímat až poté, co obdrží vyúčtování a mají doplácet,“ uvedl Sedlák.

Ombudsman ČEZ znovu přezkoumává případy klientů, kteří nebyli spokojeni s vyřízením své stížnosti či reklamace podané u příslušné společnosti skupiny.

ČEZ má ombudsmana od 1. října 2009. Byl první energetickou firmou, která tento institut pro své zákazníky zřídila. Ombudsman je nezávislý na dceřiných společnostech Skupiny ČEZ a je podřízen přímo generálnímu řediteli firmy. Za celou dobu svého fungování řešil tým ombudsmana podle společnosti více než 3600 podnětů, vyhověl 354 z nich.

ČEZ je největší česká energetická firma. Jeho majoritním akcionářem je stát, který drží přes ministerstvo financí zhruba 70 procent akcií. V letošním 1. pololetí firmě klesl čistý zisk o 11 procent na 15,4 miliardy Kč. Tržby vzrostly díky růstu prodeje elektřiny, plynu i tepla meziročně o procento na 102,9 miliardy korun. Očištěný čistý zisk klesl o 19 procent na 15,7 miliardy. Výsledky mírně překonaly odhady analytiků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…