Omluva Nečasovi? A za co, urážka majestátu už neexistuje, říká Dolejš

22.09.2012 19:15

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Jaroslav Zavadil kritizoval vládu za návrh státního rozpočtu pro rok 2013. Označil vládu Petra Nečase nejhorší vládou od roku 1950. A premiéra se tato slova dotkla, trvá na tom, aby Zavadil vzal svůj výrok zpět.

Omluva Nečasovi? A za co, urážka majestátu už neexistuje, říká Dolejš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

"Jeden se ostřeji vyjádřil a druhý se tupě ohradil. Tohle přeci není nějaká kauza. To nestojí za rozmazání," má jasno poslanec za KSČM Jiří Dolejš.

Nečas Zavadila viní z toho, že se svým nařčením přihlásil ke komunistickým totalitním vládám, které mají na svědomí stovky obětí a statisíce perzekvovaných občanů. Tím se prý ukázalo, z jakého ideového podhoubí pochází současné vedení odborů.

Podle Dolejše není na Zavadilově výroku nic, za co by se musel omlouvat. "Prostě názor, nic víc. Urážka majestátu (crimen majestatis) už snad neexistuje. Takže bych to nechal, ať si to každý přebere. K totalitě by se přiblížilo naopak, kdyby za kritiku věrchušky byl někdo popotahován," odpověděl Dolejš na dotaz čtenáře ParlamentníchListů.cz, jaký má na celou záležitost názor.

Dolejš je se Zavadilem zajedno

A poslanec KSČM ještě dodal, že s názorem Zavadila souhlasí. "Také si myslím, že tahle vláda nám v ČR viditelně neprospívá. Bez jakýchkoliv sporných paralel."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…