Opozice hraje na tu nejhorší notu, zlobí se Ondřej Neff

25.04.2020 18:18

Spisovatel Ondřej Neff kroutí hlavou nad tím, jak rychle se může měnit situace v České republice. Ještě před pár dny bylo nemyslitelné, aby se opatření omezující maloobchod a volný pohyb osob nějak rychle měnila. A stačilo jedno rozhodnutí soudu, a najednou je všechno jinak. Neff však v této souvislosti varoval, že „čínský virus“ nikam nezmizel. Obul se také do českých opozičních stran.

Opozice hraje na tu nejhorší notu, zlobí se Ondřej Neff
Foto: hns
Popisek: Ondřej Neff

Co ještě před pár dny se zdálo takřka nemyslitelné, se stává skutečností. Před pár dny bylo jasně dáno, že Češi nesmí za hranice. Dnes premiér Andrej Babiš a další politici říkají, že za hranice teoreticky můžete, pokud vás ostatní státy na své území pustí. A ministerstvo zahraničí, podle Neffa, už dopředu varuje, že moc nemůžete počítat s pomocí českých úřadů, když se za hranicemi dostanete do problémů.

Neff v textu uveřejněném na serveru Neviditelný pes připomněl, že v pozadí tohoto obratu stojí rozhodnutí Městského soudu v Praze, který zrušil hned čtyři nařízení ministra zdravotnictví za hnutí ANO Adama Vojtěcha. Toto rozhodnutí také nahrává podnikatelům, kteří by se chtěli pokusit žalovat stát za to, že jim svými karanténními opatřeními notně pošramotil nebo rovnou zničil jejich živnost, resp. podnikání.

Neff se v této souvislosti obul do protibabišovské opozice.

„Je úžasné, že tomu opozice tleská. Ona se tváří, že ten stát není její, že je snad Babišův, a tak tedy ať dostane zakouřit. Je to kalkul na to nejhorší, kalkul na rozvrat, krizi, nezaměstnanost – ta Babiše konečně smete. Načež nastoupí Pekarová Adamová s Fialou po boku, Bartoš bude honit provinilce do vězení, a duha prosperity se rozklene od Šumavy k Jeseníkům,“ konstatoval Neff.

Ať už to dopadne jakkoliv, Neff nakonec všem připomněl, že „čínský virus“ je stále mezi námi a že o něm stále víme tak málo, že nás ještě může nepěkně překvapit.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …