Oteplení mezi Babišem a Hamáčkem: Pánové si prý rozumí, je to mnohem lepší než za Sobotky. A umí mluvit se Zemanem

04.06.2018 8:07

Korektní osobní kontakt. Tak nazývají dnešní Lidové noviny komunikaci mezi šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem a předsedou ČSSD Janem Hamáčkem. Na komunikaci obou mužů přitom závisí osud možné vlády. Oproti vztahům expředsedy ČSSD Bohuslava Sobotky a Andreje Babiše jde tak o znatelný rozdíl.

Oteplení mezi Babišem a Hamáčkem: Pánové si prý rozumí, je to mnohem lepší než za Sobotky. A umí mluvit se Zemanem
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jan Hamáček.

„Určitě si rozumíme mnohem více. Pan Hamáček normálně komunikuje, drží slovo,“ řekl k Hamáčkovi pro Lidové noviny Babiš. A Hamáček přizvukuje. „Pokud spolu jednáme o společném projektu, nešlo by to bez základní důvěry. Myslím, že s panem Babišem se nám to povedlo,“ sdělil Hamáček.

Klíčem je podle zdrojů Lidových novin neformální lidská komunikace. Hamáček si prý uvědomuje, že nechce-li v Babišově vládě shořet, musí s Babišem nalézt společnou řeč. A oba umí mluvit i s prezidentem Milošem Zemanem. 

O tom, že by oba muži měli šanci sestavit vládu, z níž by mohly těžit obě strany, je přesvědčená například i současná poradkyně prezidenta Marie Benešová. „Pokud budou schopni najít společnou řeč, mohla by vláda být dobrá, i když v ní ČSSD bude hrát menší roli. Pokud si nebudou rozumět, a on je pan Babiš komplikovaná osobnost, je zvyklý na ‚sám si vařím, sám si peru‘, nemusí se s ostatními dvakrát radit,“ podotkla Benešová, jejíž uvažování sdílí i politolog Pavel Šaradín.

Jan Hamáček se podle jeho slov ponaučil ze Sobotkova napjatého vztahu s Babišem. Snaží se prý více diskutovat, i uvnitř strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

19:19 „Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

I přes těžkosti, které Felix Slováček prožívá ve své rodině, se pro řeporyjského starostu Pavla Novo…