Pamatujete na akci „Evropa tě potřebuje“ s Norou Fridrichovou? Teď její organizátoři prosí o peníze na „listopadové akce“

05.11.2019 16:29

Necelých 2 800 lidí podepsalo petici na serveru proeuro.cz za přijetí společné evropské měny. Ta by podle stránky měla přinést českým občanům i firmám podstatné úspory a zjednodušení a posílit pozici Česka v Evropě. Překonání světové hospodářské krize nastolilo vhodné podmínky pro vstup do eurozóny.

Pamatujete na akci „Evropa tě potřebuje“ s Norou Fridrichovou? Teď její organizátoři prosí o peníze na „listopadové akce“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Euroměna, ilustrační foto

„Nebojme se, že naši měnu už nebude řídit Česká národní banka. Ta mezi lety 2013 a 2017 uměle snížila hodnotu české koruny, a tudíž i hodnotu našich platů. Češi však budou rozhodovat v Evropské centrální bance ve Frankfurtu nad Mohanem. I proto jsme PRO EURO,“ píše na své facebookové stránce Pulse of Europe – Czech Republic. 

Ta vyzývá k podpisu petice pro euro. „Žádáme vládu České republiky, aby ve spolupráci s Českou národní bankou zahájila přípravu přijetí eura v České republice. Společná měna přinese českým občanům i firmám podstatné úspory a zjednodušení a posílí pozici Česka v Evropě. Překonání světové hospodářské krize nastolilo vhodné podmínky pro vstup do eurozóny. Pro společnou měnu jsme se jako čeští občané rozhodli již v roce 2003 a je podmínkou našeho členství v Evropské unii. Nastal čas splnit náš závazek. Nastal čas pro euro,“ píše se v petici, kterou k dnešnímu dni podepsalo necelých 2 800 lidí. 

Stránky Pulse of Europe také děkují za rostoucí zájem uživatelů o organizaci, o práci a o informace. „Moc si toho vážíme. Přesto si však dovolujeme alespoň část z vás požádat o aktivnější pomoc, a to zejména nyní v listopadu, kdy budeme potřebovat podporu vzhledem k našim akcím. Potřebujeme dvě věci. Peníze a dobrovolníky na pomoc. Pro peníze máme transparentní účet 2101326850/2010. Pro dobrovolníky máme facebookovou skupinu. Když do ní vstoupíte, naleznete tam informace, co dál. Jak se nám dá pomoct. Budeme moc rádi, když se k nám připojíte. Někteří z vás již členové této skupiny byli, a už nejsou. To je proto, že jsme skupinu reorganizovali a ponechali v ní skutečně jen lidi s ochotou pomoci Pulse nebo se přímo stát jeho členem. Pokud máte zájem, jste vítáni. A pokud jste ve skupině byli předtím, jste vítáni znova, pokud máte zájem o aktivní spolupráci. Děkujeme. Staňte se pulsem Evropy!“ píše se na facebookové stránce.

Organizace Pulse od Europe se v minulosti proslavila zejména akcí „Evropa tě potřebuje“, do které se zapojila například veřejnoprávní novinářka Nora Fridrichová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…