Pane Mináři, když tak toužíte diskutovat v televizi, tak přijďte k nám na Barrandov, zval Soukup. Pak se bavil Kalouskovou novou parukou

08.06.2019 19:18

Jaromír Soukup znovu uvedl do provozu svůj slovní granátomet. Vzal si na paškál poslance TOP 09 Miroslava Kalouska a Dominika Feriho i společnou armádu EU, která se možná jednoho dne zrodí. Strefoval se však i sám do sebe, když divákům v žertu prozrazoval, kdo u nich doma velí, zda on, nebo jeho partnerka. Soukup si tropil žerty také z Václava Moravce a učinil jednu zcela vážně míněnou nabídku.

Pane Mináři, když tak toužíte diskutovat v televizi, tak přijďte k nám na Barrandov, zval Soukup. Pak  se bavil Kalouskovou novou parukou
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: První novoroční díl Týdne s Jaromírem Soukupem

Generální ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup se zamyslel nad tím, jak by Česko vypadalo bez Andreje Babiše (ANO). A dospěl k závěru, že kdyby opozice neměla Babiše, musela by si ho uplácat z řepky.

„Já myslím, že by si ho museli ti opoziční politici uplácat z řepky a místo končetin mu dát třeba Kostelecké párky,“ prohlásil doslova Soukup. V publiku touto svou poznámkou vyvolal smích. Podle generálního ředitele by si ho zkrátka opozice musela vymyslet, protože právě na Babišovi se štěpí společnost. I lidé, kteří se často o politiku před prázdninami příliš nezajímají, vycházejí do ulic protestovat.

„A víte, já jsem dostal takovej nápad. V naší republice je dusněji než v prádelně. ... A cílem toho spolku Milionu chvilek pro demokracii, to je ten spolek, co to organizuje, tak cílem toho pana (Mikuláše) Mináře, který to organizuje, byl duel pana Mináře a Andreje Babiše. A já tady jeden pořad, který se jmenuje Duel, už mám. Já chápu Andreje Babiše (ANO), že by do těch aktivistickejch lepších Otázek Václava Moravce jako nešel. Tam by mu hrozilo, že si Vašek brzo sedne vedle toho Mináře a půjdou jako do něj. A Vašek by mohl být v nějaké blonďaté nenápadné paruce na těch demonstracích,“ zaznělo ze Soukupových úst.

Poté se vytasil s naaranžovanou koláží, na které je mezi demonstranty k vidění Václav Moravec s blonďatou parukou na hlavě. Své publikum tím Soukup opět rozesmál.

„No prostě klasická objektivita podle České televize,“ házel Soukup slovní granáty na veřejnoprávní médium. Protože je ČT placena z peněz daňových poplatníků, měla by poskytovat prostor všem názorovým proudům ve společnosti, podle Soukupa, Ale jemu to prý vyhovuje. „Protože kdyby se chovali normálně, co já bych vysílal. To poslední, co bych chtěl, je, aby vyměnili Václava Moravce nebo ředitele Petra Dvořáka,“ vysvětloval Soukup s tím, že kdyby se ČT začala chovat jinak, by prý nucen vysílat nějaké pořady bez Jaromíra Soukupa, což se mu prý nechce.  

Zato se mu chce uspořádat Duel pánů Babiše a Mináře, které nazval „kohouty“. Slíbil jim, že na ně bude hodný a nebude nikomu z nich stranit, neboť se podle svých vlastních slov řídí podobným heslem jako Václav Klaus. „Václav Klaus fandí Václavu Klausovi. Jaromír Soukupovi,“ poznamenal ředitel.

„Takže kluci, moje výzva platí,“ sdělil přímo Minářovi s Babišem. A aby je nalákal, připraví pro ně prý i hrníček.

Poté přehodil tematickou výhybku a rozpovídal se o krizi mužství. Mohlo by se nám prý stát, že se boj za rovnoprávnost překlopí ve prospěch žen, které nám budou velet. „Podívejte, vypadám chlapácky? Hrdinně?“ zeptal se publika. Zachytil odpověď, že ano, za kterou poděkoval.

„A velím doma?“ položil si řečnickou otázku. Na tu jen posmutněle záporně zavrtěl hlavou. Velí prý alespoň v práci, když do zaměstnání nedorazí manželka.

Když se pořad přehoupl do druhé poloviny, Soukup se rozhodl diváky seznámit s několika obrázky, které ho za poslední týden pobavily.

Jako první publiku ukázal fotku předsedy poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska, za kterým stál jeho poslanecký kolega Dominik Feri. Z Feriho však byla vidět jen jeho bujná kštice. „Takže Dominik Feri našel novou práci. Bude dělat parukáře Mirdovi Kalouskovi,“ okomentoval to Soukup s ujištěním, že nejde o koláž.  „Vidíš Dominiku, a pak že jsi k ničemu,“ usmíval se Soukup.

Na další fotce byla zachycena pirátská poslankyně Olga Richterová, která měla u řečnického pultíku stupátko, aby byla vyšší. Soukup stupátko nazval „podprdelník“ a „podnožník“, ale diváky ujistil, že k tomu nemá žádný další komentář. Jen mu to přišlo roztomilé.

Nakonec se vytasil s obrázkem, na kterém byl v žertu zachycen voják v růžové uniformě. Soukup k tomu dodal, že neví, zda je o vtip, nebo je to myšleno vážně.

„Jestli takhle bude vypadat ta evropská armáda, tak z ní jde strach. Bude korektní. Nebude rozlišovat mezi mužem a ženou a dalšíma těma pohlavími. Každý den ráno si voják určí svoje pohlaví a podle toho si oblékne uniformu,“ přidal komentář generální ředitel.

Na přetřes přišlo i téma dvojí kvality potravin. Soukup vyjádřil údiv nad tím, že respektovaný The Economist zpochybňoval dvojí kvalitu potravin v EU. The Economist prý napsal, že dvojí kvalita potravin je prý přítomna jen v hlavě Východoevropanů, kteří prý jsou frustrovaní. Soukup má však pochopení pro to, že to Britové nechápou, protože je samotné dvojí kvalita potravin netrápí.

Soukup by proto Britům doporučil, aby se raději starali o brexit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …