Pane kníže, Vy chcete ještě jednou kandidovat? Jindřich Šídlo oslovil Schwarzenberga

09.04.2015 10:12

Komentátor Hospodářských novin Jindřich Šídlo nepovažuje za příliš šťastný záměr předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga vést stranu do sněmovních voleb, které by se v řádném termínu měly uskutečnit za dva a půl roku. Poukazuje zejména na Schwarzenbergův již dnes značně pokročilý věk a s „drzostí člověka o 35 let mladšího navrhuje, aby kníže ten nápad přece jen ještě jednou zvážil“.

Pane kníže, Vy chcete ještě jednou kandidovat? Jindřich Šídlo oslovil Schwarzenberga
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Komentátor Hospodářských novin v pořadu ČT Hyde park

Šídlo v komentáři zveřejněném na názorové straně čtvrtečních Hospodářských novin upozorňuje, že v říjnu 2017, kdy by se měly konat volby do dolní komory našeho parlamentu, bude Schwarzenbergovi téměř osmdesát let. A kdyby TOP 09 vyhrála volby a Karel Schwarzenberg by se stal premiérem, opustil by úřad v osmdesáti čtyřech letech.

Celá poznámka Jindřicha Šídla ZDE

Věk a zdraví je dle komentátora něco, o čem se ve společnosti mluví většinou s pochopitelným ostychem nebo taktem. Úplně to ale prý neplatí v politice, kdy kandidát voliče žádá, aby mu svěřil moc a právo rozhodovat o mnoha podstatných věcech. Volič má za to dle Šídla právo klást i otázky, které by při rozhovoru v kavárně zněly nepatřičně. Například prý tu, zda si je kandidát jist, že dokáže po celé čtyři roky sloužit se stejným nasazením, jak to sliboval ve volební kampani.   

A protože je u předsedy TOP 09 kvůli jeho již dnes značně pokročilému věku odpověď na tuto otázku značně ošemetná, Šídlo Karlu Schwarzenbergovi s drzostí člověka o 35 let mladšího navrhuje, aby ten nápad přece jen ještě jednou zvážil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…