Pane prezidente, zdědil jste rozesranou zemi. Zeman dostal podporu ze zahraničí

05.11.2013 11:10

Jiří Jírovec, žijící v kanadském Ontariu, na serveru Britské listy píše prezidentu Zemanovi. Činí tak prý na základě přečtení dopisu jistého „Kroupy z paneláku“, který napsal, že prezident není „ani maličko hoden toho, aby si ho lid vážil“ a nyní jeho názor čile citují média. Podle Jírovce to vypadá, že na prezidenta byla začátkem listopadu zahájena „lovecká sezóna“.

Pane prezidente, zdědil jste rozesranou zemi. Zeman dostal podporu ze zahraničí
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Zeman byl v dobré náladě

Prezidentovi odpůrci se prý předhánějí v nadávkách, k nimž zmíněný Kroupa přidal inovaci „prezident- štváč“. Nikdo z nich podle Jírovce není ochoten připustit, že prezident zdědil „rozesranou zemi“, jak s omluvou definuje současný stav. Jeho příčinou je prý zejména arogantní chování nečasovské koalice.

Prezidentovi prý neustále vyčítají útoky na média. Jenže těžko si prý vážit takových redaktorů, kteří si stěžují, že nesmí opakovaně vysílat záběry indisponovaného prezidenta u korunovačních klenotů. Nebo jim vadí, že prezident na státní svátek přednesl spatra výborný projev. A rovněž vyčítají, že vyznamenal „svoje kamarády“, ačkoliv mezi laureáty byl Jiří Suchý, který se veřejně vyjádřil, že prezidenta nemusí.    

Celý dopis ZDE

„Vyčítají Vám Rusnokovu vládu, která by nebyla vznikla, kdyby Nečas nezpotvořil tu vlastní a kdyby nevykšeftoval nepopulární církevní restituce,“ rekapituluje dále. Ozývají se prý i výčitky, že prezident neumožnil pokračování pravicové koalice, která to sama zabalila a chtěla raději rozpustit sněmovnu. Rovněž prý prezidentovi vyčítají, že zasahuje do života politických stran, a už se zapomnělo, že Klaus to dělal také, a navíc to popíral.  

„Vyčítají Vám vše, co děláte. Jistě, jste jiný než Havel, který se orientoval na přednášení fantasmagorických projevů, selektivní propagaci lidských práv a sbírání čestných doktorátů. Nepěstujete knižní záhumenek jako Klaus,“ píše komentátor na Britských listech.

Podle něj je Zeman první prezident, který bere svůj úřad vážně. Proto jej prý chtějí zničit. Jírovec však nepochybuje, že není sám, kdo si prezidenta i přesto váží. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…