Pardubický socialista si řekl o milionový úplatek, upozornila televize

21.12.2011 22:29

Místopředseda krajského výkonného výboru ČSSD v Pardubickém kraji Miroslav Petržílek si řekl stavebnímu konsorciu o úplatek v řádu milionů, v jednom případě dokonce desítek milionů korun. Informovala o tom televize Prima.

Pardubický socialista si řekl o milionový úplatek, upozornila televize
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

 Trestní oznámení podal generální ředitel holdingu Enteria Libor Joska s tím, že má zvukové i obrazové důkazy. Petržílek obvinění popírá.

Podle televize prý chtěl Petržílek úplatky za to, že zařídí, aby vrcholní představitelé Pardubického kraje potvrdili a nechali proplatit faktury za navýšení víceprací na několika stavbách, které firma v současnosti pro kraj provádí nebo by měla provádět. Mimo jiné mělo jít například o stavbu nového terminálu na pardubickém letišti.

Petržílek obvinění popírá. "Je to blbost. Přijel ke mně na kafe s nějakým takovým úmyslem," sdělil televizi. Joska bez bližších podrobností uvedl, že před několika hodinami podal trestní oznámení v Praze. Podle Primy si prý podnikatelé opatřili zvukové i obrazové záznamy ze schůzek. Po dohodě s policií však nechtějí nic potvrzovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …