Paroubek kritizuje ústeckou ČSSD: Nezaměstnanost roste

08.05.2012 10:05

Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek chce kandidovat v Ústeckém kraji, a proto se ostře pustil do svých politických soupeřů z ČSSD. Podle něj vedení kraje nedělá nic proti rostoucí nezaměstnanosti.

Paroubek kritizuje ústeckou ČSSD: Nezaměstnanost roste
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Jiří Paroubek v Partii televize Prima

"Jestliže míra registrované nezaměstnanosti byla na konci roku 2008, tedy při nástupu krajské vlády ČSSD, 10,26 %, tak na konci roku 2010, tedy za pouhé dva roky, to bylo již 13,9 %. Nezpochybňuji vliv hospodářské recese, ale jestliže dnes hejtmanka Vaňhová hovoří o maximální snaze a energii v boji proti nezaměstnanosti, tak je to vysoce nedůvěryhodné. Prostě ve své funkci hejtmana neudělala pro vytvoření nových pracovních míst v kraji téměř nic,“ prohlašuje Paroubek.

Paroubkova strana prý připravuje své vlastní kroky, kterými by bylo možné nezaměstnanost snižovat. Brzy je představí veřejnosti. Podle Paroubka je zásadní třeba dostavba dálnice D8. "Velmi vítám informace o dostavbě zbývajících třinácti kilometrů dálnice D8 z Prahy do Ústeckého kraje a odtud dále k hranicím se sousedním Německem,“ uvedl předseda NS-LEV 21.

„Infrastruktura je jednou z klíčových věcí při řešení problémů regionu, jako je například nezaměstnanost nebo příliv investic, což je uvedeno i v protikrizovém programu národních socialistů," dodal.

Hejtmanka Jana Vaňhová v reakci na Paroubkovu novou stranu a blížící se volby, v nichž ČSSD podle preferencí jednoznačně vede, čtenářům ParlamentníchListů.cz uvedla: "Své obavy z letošních krajských voleb bych rozdělila do dvou rovin. Ta první spočívá ve vzniku řady nových politických uskupení v Ústeckém kraji, za kterými stojí buď neznámí finanční dárci nebo bohatí podnikatelé. Všichni přitom můžeme prakticky v přímém přenosu na příkladu Věcí veřejných sledovat, že takto vzniklé politické subjekty nejen, že nemají žádné politické vize a zájem pomáhat obyčejným lidem, ale berou své působení v politice spíše jako byznys než službu lidem.

Druhá moje obava, která se již začíná naplňovat, spočívá ve výrazném zhrubnutí politické kultury v našem kraji. Bývalí neúspěšní celostátní politici nebo nově vzniklá sdružení totiž stavějí svůj program pouze na tom, jak očernit, pošpinit své politické oponenty a neštítí se lhát, vymýšlet si a manipulovat se skutečností."

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

10:21 Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

Staří, v ekonomických problémech, nevzdělaní. Takoví jsou dle společného projektu agentury STEM a Če…