Paroubek se dovolává slov Klause a Pitharta. Přečtěte si proč

20.12.2014 19:34

Babiš ovládá téměř všechno. Do této věty by bylo možné shrnout článek expremiéra Jiřího Paroubka, ve kterém poukazuje na to, že ministr financí ovládá média, má prý dohodu s Bleskem a slouží mu i Česká televize. Mimo to se daří i jeho firmám, což ukázal nedávný miliardový tendr spojený s českými lesy.

Paroubek se dovolává slov Klause a Pitharta. Přečtěte si proč
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Exprezident Václav Klaus a expremiér Petr Pithart si povzdechli nad tím, že v Česku oslabuje pluralitní demokracie. Další expremiér Jiří Paroubek jim dává za pravdu, byť připomíná, že je to také jejich zásluha. A pokud se snad někomu zdá, že to není pravda, Paroubek přidává několik příkladů, podle kterých to poznáme.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Nejen, že vlastní největší mediální dům v zemi, který vydává i nejčtenější (rádoby)seriózní deník MF Dnes a spravuje portál iDnes.cz, ale také je v dohodě, pokud jde o bulvární deníky Blesk a Aha!, což se v posledních dnech projevilo útoky na některé sociálnědemokratické ministry. Zvláště nechutný byl útok na ministra zdravotnictví Němečka," míní Paroubek, podle něhož tak velkou koncentraci mediální moci nevidíme u žádného jiného politika vyspělých zemí. Aby toho nebylo málo, současný ministr financí má v područí i Českou televizi.

Celý text Jiřího Paroubka naleznete ZDE.

Babišovy firmy pak zvítězily v osmi tendrech ze sedmadvaceti, které vypsaly Lesy ČR. Česká média to příliš nevzrušuje, ačkoli jde o gigantický střet zájmů. Ve světle toho všeho už Paroubek považuje za zbytečné hovořit o dalším miliardáři Zdeňku Bakalovi, který podle expremiéra využívá ke krytí svých obchodních aktivit vydavatelství Economia. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…