Pavel Bělobrádek v noci odpověděl na všechny vaše nadávky a urážky. A přidal obsáhlé pojednání o dějinách KDU-ČSL

02.09.2014 8:43

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek patří mezi politiky, kteří pravidelně odpovídají čtenářům na svém profilu na ParlamentníchListech.cz. Během pondělního večera odpověděl i na velmi ostré dotazy, vyjadřující značně negativní vztah tazatele k Bělobrádkově straně.

Pavel Bělobrádek v noci odpověděl na všechny vaše nadávky a urážky. A přidal obsáhlé pojednání o dějinách KDU-ČSL
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Anketa

Který politik se nejvíc zasloužil o dobré věci v České republice?

hlasovalo: 108142 lidí

Nejprve Bělobrádek odpovídal devatenáctileté studentce, která na rovinu přiznala, že děti a rodinu ještě minimálně deset let neplánuje a zajímala se, proč by lidé jako ona měli volit zrovna KDU- ČSL. Předseda lidovců odpověděl obsáhlým výkladem, ve kterém odprezentoval ideologii křesťanské demokracie, vizi politiky jako služby bližním a sociální spravedlnosti. Pak se pustil do rekapitulace dějin lidové strany, včetně „chybné analýzy“ po druhé světové válce, a přidal zajímavost, že do jejich strany chtěl vstoupit dokonce i Karel Kryl, ale sami lidovci mu to raději rozmluvili.

Po výrazně stručnějších odpovědích na téma služebního zákona a pomoci islamisty ohroženému Iráku pak objasnil omyl jednomu ze čtenářů, který se domníval, že lidovci v Praze kandidují společně s TOP 09 a za primátora chtějí současnou hlavu metropole Tomáše Hudečka. „Asi si pletete TOP 09 a našeho koaličního partnera STAN,“ vysvětlil.

Otázky a odpovědi Pavla Bělobrádka si přečtěte ZDE.

Další čtenářku zajímalo, proč se stále důchody nevalorizují stejnou částkou všem, když se pro to již několikrát vyslovil i prezident Miloš Zeman. „Zdravý rozum si stále bere dovolenou,“ povzdechla si. Miliony zde prý létají oknem a lidé, kteří celý život pracovali, mají jedny z nejnižších důchodů. Bělobrádek vyjádřil obavu, že pokud by někdo s takovým návrhem přišel, nejspíš by jej shodil Ústavní soud, který opakovaně říká, že valorizace musí zohledňovat výši odvodů do systému. Politici prý mohou udělat jen to, že občas zvednou důchody o jednorázovou částku.

Položte i vy dotaz Pavlu Bělobrádkovi:

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Jiný čtenář vicepremiérovi od srdce napsal, že nechápe, co pohledává ve vládě, když beztak dělá vše pro to, aby to v této zemi nefungovalo. „Měl jste jít raději do invalidního důchodu, ale to se vám nechce, protože byste neměl takový plat,“ vzkázal. Žádnou užitečnou práci prý Bělobrádek nedělá. „Vy jste se neměl vůbec do vlády dostat, to byla Sobotky životní chyba,“ shrnul čtenář s tím, že někoho takového, jako je předseda lidovců, si nemůže vážit. Bělobrádek jej v odpovědi ujistil, že je rád, že si jej váží aspoň jeho voliči a část nevoličů. Snaží se prý, aby země fungovala, ale ví, že všem se zavděčit nelze.

Nejhutnější dotaz si však místopředseda vlády nechal na konec. „Jste obrazem nejhnusnější bandy na naší politické scéně, která je schopna těch největších sviňáren,“ vychrlil na něj čtenář s tím, že banda jménem KDU-ČSL měla být již dávno zakázána. Ve smradlavém chlívku, jakým je porevoluční Česko, jsou prý lidovečtí lumpové tím nejhnusnějším odpadem.

„Díky, takové povzbuzení mně vždy dodá energii do další práce. Vidím, že to má smysl,“ odpověděl lakonicky Pavel Bělobrádek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…