Vystrčil: Premiér pochválil Bělobrádkovi šest měsíců trvající strukturovanou debatu

10.08.2014 15:32

Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek oznámil, že v oblasti vědy, výzkumu a inovací skončila šest měsíců trvající strukturovaná debata a že budou následovat konkrétní kroky. O jaké kroky přesně půjde, jsme se od něj ani premiéra Sobotky nedozvěděli.

Vystrčil: Premiér pochválil Bělobrádkovi šest měsíců trvající strukturovanou debatu
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor Miloš Vystrčil

Co víme ale jistě, je skutečnost, že Rada pro výzkum, vývoj a inovace, jíž je pan Bělobrádek předsedou, je v současné době neusnášeníschopná, neboť bylo vládou odvoláno 9 ze sedmnácti členů.

Dále také víme, že výhled výdajů státního rozpočtu na výzkum, experimentální vývoj a inovace navržený ministerstvem financí a schválený vládou na léta 2015, 2016 a 2017 je v roce 2015 cca o 3 miliardy, v roce 2016 o 4 miliardy a v roce 2017 o 5 miliard korun nižší, než je návrh ještě usnášeníschopné Rady pro výzkum, vývoj a inovace.

Pan premiér pana místopředsedu přesto při jejich společné tiskové konferenci za práci pochválil. Tak uvidíme a přejme si, aby plánované konkrétní kroky byly již méně rozpačité, než byl můj dojem z televizní prezentace setkání premiéra a místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace.

Miloš Vystrčil
senátor
místopředseda ODS

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Vystrčil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…