Pavel Bém vám má co říct o Andreji Babišovi. Čtěte

10.09.2013 10:40

Strana ANO miliardáře Andreje Babiše sama o sobě říká, že je středopravicová a nechala se slyšet, že chce oslovit zklamané voliče ODS, TOP 09 a Věcí veřejných. Exposlanec ODS Pavel Bém nám napsal, co si o Babišovi a jeho hnutí ANO myslí.

Pavel Bém vám má co říct o Andreji Babišovi. Čtěte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý primátor Prahy Pavel Bém

 „My jsme středopraví, to znamená míříme na zklamané voliče ODS, TOP 09 nebo VV. Ale také na voliče, kteří mají plné zuby stále těch stejných tváří, které tady třiadvacet let něco vykládají. Ti lidé už by měli jít do důchodu a přenechat to novým osobnostem, které tam nejdou zbohatnout a které už za sebou něco mají, něco dokázaly,“ uvedl Babiš pro iDnes.cz.

Projekt privatizace České republiky

Pavel Bém pro ParlamentníListy.cz krátce napsal, co si o Babišově hnutí myslí. ANO pro Béma není politickou stranou, nýbrž obchodním projektem Andreje Babiše. „S mediální silou nakoupených sdělovacích prostředků to může být zajímavý, originální a v našich mediálních šířkách nevídaný způsob, jak zprivatizovat celou Českou republiku. Se skutečnou pravicovou politikou ovšem nemá Andrej Babiš nic společného. Prázdné fráze o boji proti korupci zní právě z jeho úst poněkud falešně,“ míní Bém.

Podle Béma Babiš nedává na kandidátky zralé pravicové politiky, nýbrž tři druhy osobností: „Za prvé mediálně známé tváře, které jsou ale vždy politicky riskantní investicí, za druhé politické byznysmeny, za třetí neúspěšné politiky mající za sebou často pestré převlékání kabátů po neúspěšných politických angažmá.“

„Jak takový politický projekt může být zemi prospěšný? Může být pochopitelně s ohledem na finanční investici a nakoupená média dočasně ´úspěšný´, ale bude to po čase další rozčarování a smutné cynické probuzení,“ uzavřel Bém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…