Pavel Šafr se rozzuřil. Drahoš nepovažuje Babiše za hrozbu a navíc se vysmál Topolánkovi

07.11.2017 19:57

„Drahoš vstoupil do služeb Babiše,“ zlobí se na svém otevřeně protibabišovském serveru Forum24.cz jeho šéfredaktor Pavel Šafr. Kandidát na prezidenta Jiří Drahoš totiž podle něho neoznačil Babiše za přímou hrozbu demokracie, a to Šafr zásadně odmítá. Proto akademika podezřívá, že vidina úspěchu ho dovedla až k tomu, že souzní s oligarchou.

Pavel Šafr se rozzuřil. Drahoš nepovažuje Babiše za hrozbu a navíc se vysmál Topolánkovi
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

Profesor Jiří Drahoš není ani prvním, ani posledním ušlechtilým intelektuálem, kterého vidina vlastního úspěchu vede k souznění s oligarchou. „Babiš podle Drahoše nepředstavuje žádné riziko pro demokracii, hnutí ANO není nesystémová strana a z vlády Andreje Babiše nemá žádné obavy. To přesně potřeboval oligarcha slyšet,“ uvedl Šafr na svém webu Forum24.cz.

Mirek Topolánek jakožto nebezpečný konkurent v klání o post hlavy státu je podle Šafra pro Drahoše symbolem špatného chování a nerespektu k názorovým odpůrcům. „Topolánkova kandidatura je pak pro Drahoše špatným vtipem,“ dodal Šafr s tím, že profesor Drahoš je nyní v podstatě jeden ze dvou Babišových optimálních prezidentů.

„Babiš má tedy nyní dvě želízka v ohni, a to Zemana a Drahoše,“ říká Šafr. Obě tato řešení prezidentské otázky jsou podle Šafra pro Babiše komfortní a usnadní mu vládnout. U Zemana je prý výhodou hlubší mentální spojenectví i společná dlouhá historie. U Drahoše je zase lákavý ten ušlechtilý převlek před Evropou a delší očekávatelná budoucnost vládního pohodlí.

„Zeman i Drahoš jsou pro Babiše jako dvě milenky, které mu dávají najevo, že s ním za všech okolností chtějí vlézt do postele,“ říká Šafr s tím, že naštěstí mu do postele nevlezou kandidáti Horáček, Hilšer a Topolánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dah

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…