Pavlína Kvapilová končí v pozici ředitelky nových médií ČT. Byla odvolána

02.09.2013 11:30

Vedení České televize odvolalo šéfku Nových médií Pavlínu Kvapilovou, potvrdil důvěryhodný zdroj. Kvapilová, která byla ve funkci od října 2011, se v srpnu v otevřeném prohlášení postavila za moderátorku Danielu Drtinovou v souvislosti s jejím odchodem z pořadu Události, komentáře.

Pavlína Kvapilová končí v pozici ředitelky nových médií ČT. Byla odvolána
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavlína Kvapilová

Kvapilová ve svém prohlášení, pod které se podle ní mimo jiné podepsal moderátorský kolega Drtinové Martin Veselovský, vyjádřila obavu, že současná situace kolem zpravodajství ČT může výrazným způsobem narušovat důvěryhodnost média veřejné služby před stěžejními volbami. Kvapilová tak žádala ČT o vysvětlení, proč má Drtinová pořad opustit.

Kvapilová, která v ČT působí více než šest let, převzala funkci ředitelky Nových médií od současného ředitele programu ČT Milana Fridricha. Tým Nových médií tvoří nyní zhruba 100 lidí. Devětatřicetiletá Kvapilová v ČT mimo jiné uváděla pořad Hydepark. Do prosince 2006 působila jako zpravodajka Českého rozhlasu v Bruselu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…