Peake má na poslanecký klub málo lidí. Musela informovat Nečase

20.04.2012 21:16

Pro Karolínu Peake je momentálně vznik nového poslaneckého klubu prioritou. Aby ho ale mohla založit, musela by mít deset potenciálních členů. Zatím ale dostatek lidí nesehnala – Milan Šťovíček a Radim Vysloužil váhají.

Peake má na poslanecký klub málo lidí. Musela informovat Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

Karolína Peake pravidelně informuje premiéra Petra Nečase o sestavování nového poslaneckého klubu. Zatím má ale málo členů. Momentálně váhají dva poslanci Věcí veřejných, Radim Vysloužil a Milan Šťovíček. Naopak bývalý člen ODS Michal Doktor již oznámil, že se ke klubu nepřidá.

"Neodevzdám hlasy svých voličů a nerozpustím jejich důvěru v podílu na vzniku a přežívání amorfního politického projektu bez pravidel, bez cíle a jasně formulované odpovědnosti," prohlásil na adresu platformy Peake.

Nečas ovšem Peake oznámil, že pokud nesežene dostatek příznivců, budou předčasné volby. Podle ČTK se na ně občanští demokraté raději už připravují. Vicepremiérka pro boj s korupcí totiž zatím jasně neodpověděla na otázku, zda do pondělního ultimáta sežene deset provládních poslanců. Zatím se k ní hlásí pouze šest Véčkařů.

Místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová již stihla oznámit, že premiér nedodržuje koaliční smlouvu a nabádá k „nakupování poslanců“.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…