Peklo na síti kvůli Válkové: Babiši, vykopni tu fašistku

24.03.2014 19:05

Ministryně spravedlnosti Helena Válková (nestr. za ANO) svým výrokem o protektorátu pobouřila značnou část veřejnosti. Mnozí dávají své rozhořčení najevo prostřednictvím příspěvků na facebookový profil hnutí ANO. „Paní Válková by měla okamžitě rezignovat. Její výrok je naprosto nepřijatelný,“ vyzval ji jeden z kritiků jejího prohlášení.

Peklo na síti kvůli Válkové: Babiši, vykopni tu fašistku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Válková v rozhovoru pro server Echo24.cz dostala otázku, co si myslí o poválečném vysídlení Němců z Československa. „To nejhorší. Chápu, že to byla reakce na to, co se zase Čechům dělo předtím, ale ono se toho v protektorátu zas tolik nedělo," prohlásila ministryně.

Kromě negativních reakcí od opozičních politiků se objevuje i mnoho odmítavých reakcí z řad veřejnosti, a to zejména na sociálních sítích. Není výjimkou, že lidé v nich volají po odvolání ministryně z funkce.

„Vážené ANO, přestaňte schovávat aféru kolem paní ministryně pod kobereček a pěkně celé téma hrdinně vyvěste na hlavní stránku Facebooku a hlavně se k tématu vyjádřete pomocí moderátorů a představitelů hnutí. Mnoho lidí napříč internetem je pobouřeno, včetně vašich voličů, takže pěkně čelem k problému a s odkrytým hledím, i kdyby to mělo vést k odvolání paní ministryně Válkové, což bych tedy já sám očekával ať už od Babiše, který ji do křesla nominoval, anebo od premiéra, který v tomto bodu se svou ministryní nesouhlasí, a považuje ji v tomto tématu za pomýlenou,“ stojí v jednom z nich.

Snaha o znemožnění?

Další lidé jí vyčítají zásadní neznalost historie, neúctu k českému národu a neprofesionalitu. Někteří jdou ve své kritice ale ještě dál: „To snad nemyslí vážně, okamžitě bych ji vykopnul. Babiši, udělej s tím něco. Fašistka je to.“

Někteří ale z výroku viní média a za celou kauzou spatřují účelovou snahu o její znemožnění. „K osočení paní prof. Válkové je potřeba si uvědomit, že paní šlape na paty lidem, kteří mají velké peníze a moc. Proto je potřeba se smířit s tím, že se pokusí všemi způsoby jí znevěrohodnit. Už to tady bylo tolikrát, že by mne překvapilo, kdyby to někdo nezkusil,“ hovoří jeden z příspěvků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…