Pes shrnul koberec. Ministr Holcát popsal okolnosti Zemanovy nehody

01.11.2013 9:48

Ministr zdravotnictví a šéf lékařského konzilia, které má na starosti péči o prezidenta Miloše Zemana, Martin Holcát, popsal, jak došlo k nehodě, při které si Zeman poranil koleno. Štěně zlatého retrívra, kterého si manželský pár pořídil, prý shrnul koberec, o který prezident v noci zakopl. Holcát tak vyloučil spekulace, že k pádu došlo vlivem alkoholu.

Pes shrnul koberec. Ministr Holcát popsal okolnosti Zemanovy nehody
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Miloš Zeman v Chomutově

Prezident Miloš Zeman strávil noc na lůžku v motolské nemocnici v Praze, kde podle Holcáta podstoupil kompletní vyšetření, která dopadla údajně velmi dobře, vrátil se tedy do Lán, kde bude ošetřován. Vzhledem k povaze zranění musí poraněné koleno šetřit a nejméně šest týdnů se nehýbat. Prezident tedy bude nejméně měsíc a půl upoután na pojízdný vozík.

Alkohol ne. Může za to pes

Spekulace o tom, že prezident spadl proto, že byl pod vlivem alkoholu, ministr Holcát naprosto vylučuje. "Alkohol tam nebyl. On v noci vstal, nerozsvítil si a zakopl o koberec shrnutý jeho psem. To se může stát každému z nás. Spadl na pravé koleno," popsal příčnu nehody ministr pro server Novinky.cz.

Prezident bude muset omezit program. "Doporučili jsme zrušit plánované cesty do zahraničí, ale i po Česku. Pokud vím, tak pan prezident už zrušil plánovanou návštěvu Olomouckého kraje a nepoletí ani 19. listopadu na návštěvu evropských institucí do Štrasburku. Jak to bude s jeho pracovními návštěvami na začátku prosince, lze těžko říci, protože to bude záviset na postupu léčby," uzavřel Martin Holcát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…