Petr Žantovský: Ódéesácké sliby chyby

25.10.2023 15:45 | Komentář

Takový podtitul by mohl mít čtvrtý díl rozprav Vladimíra Franty s Petrem Žantovským na You Tube. Otevírá se pohledem na vládní billboardy, na nichž premiér Petr Fiala jménem vlády slibuje samé konkrétní věci.

Petr Žantovský: Ódéesácké sliby chyby
Foto: Screen: YT vladimir franta
Popisek: Z pořadu O lecčems a mnohém. Vladimír Franta a Petr Žantovský.

Třeba že chce z Česka do deseti let udělat křižovatku Evropy. Že chce restartovat Česko. Že chce efektivní vládnutí. A řadu podobných nesmyslů. Jako bychom křižovatkou Evropy nebyli už od středověku, přinejmenším díky zeměpisné poloze. Jako bychom doteď spali někde v garáži a je nutné nás „restartovat“. Jako by sama ODS a další pětikoaličníci nebyli sami totálním protikladem „efektivního vládnutí“. Tak by se dal rozebrat páně premiérův plakát ještě dlouho, čehož se chopili uvedení diskutující a pustili do Strakovy akademie velice věcnou a argumenty nabitou houfnici, která by naopak měla probudit tamní dočasné obyvatele. A také občany, kteří si je tam, nepochybně v dobré vůli (bez ironie), ale jsouce obelhání předvolebními sliby posadili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Žantovský

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

140 Kč za 16 piv v polském Lidlu. Česká „ochcávka“ Poláků

10:50 140 Kč za 16 piv v polském Lidlu. Česká „ochcávka“ Poláků

Český trh s pivem klesá, neboť pivo díky daňové změně podražilo. Češi tak opět míří do Polska. V pol…