Pípu ti narveme do zadku a mísu do huby. Brno se připravuje na pivnicovou odvetu: Z Prahy jedou posily a padají silná slova

05.09.2016 9:26

Dnes proběhnou v Brně dvě akce. Jedna na podporu náměstka zdejšího primátora Matěje Hollana s názvem Pivem proti nenávisti, druhá bude namířena proti němu. Na sociálních sítích se už obě skupiny svolávají. Akce Pivem proti nenávisti má být odpovědí Matěje Hollana na incident, kdy byl štamgasty vykázán z hospody U Poutníka, a to spolu se šéfem zelených Matějem Stropnickým.

Pípu ti narveme do zadku a mísu do huby. Brno se připravuje na pivnicovou odvetu: Z Prahy jedou posily a padají silná slova
Foto: David Daniel
Popisek: Bývalý náměstek brněnského primátora Matěj Hollan

Aktivista Jan Vrobel na svém facebookovém profilu upozornil, že „náhodný fanda Komety už vyhrožuje těmito slovy: ‚Zlynčujeme tě, jen co se ukážeš, ty malá děvko, pípu ti narveme do prdele a mísu do huby.‘“ Někdo jiný zase vysvětluje „cajzlům a ostravakům“ brněnskou hospodskou etiku, která spočívá v tom, že „kdo sedi v paluši dlouhodobě nejdýl, má svatý právo z ní vyrazit kdykoli kohokoli, protože ‚hosti v brně maj právo si vybrat, s kým budou pít pivo‘“. „Jistě čistě náhodou je tato etika psána na tělo lidem, kteří místo moči chčijou pivní pěnu,“ podotýká k tomu Vrobel.

Anketa

Andrej Babiš prý řekl: ,,To, co píší v novinách ti blbečci, že tábor v Letech byl koncentrák, to je lež, byl to pracovní tábor. Kdo nepracoval, šup a byl tam." Vadí vám tento výrok?

4%
96%
hlasovalo: 7369 lidí

A upozorňuje, že v reálu bude poblíž hospody, do níž Hollan zavítá, anton se zařízením, které je schopné na 500 metrů odposlouchávat i šepot. „Takže na sebe lidi, co přišli na pivo proti nenávisti, i lidi, co přišli na pivo proti Hollanovi (vypadni z města, Jendo Citróne), budou tak maximálně výhrůžně pomrkávat,“ myslí si. Nedokáže předvídat, jak to celé dopadne, ale odhaduje, že z toho bude „docela dobrý mediální výstup“.

Odpůrce Matěje Hollana svolává do hospody U Poutníka facebooková skupina Brno znovu blokuje aneb „Běž domů, Hollane!“.

Za odpůrce Matěje Hollana se na sociální síti vyjádřil také aktivista Viktor Lošťák: „Přicházíme, abychom jakoukoli nenásilnou formou a prostředky dali najevo Matěji Hollanovi, hnutí Žít Brno a politickému proudu, který reprezentují, svůj nesouhlas. My jsme občané, voliči, oni jsou ti, kteří dostali mandát. My se ptáme, oni odpovídají,“ napsal.

A požádal, aby účastníci nedávali žádné podněty ke rvačkám. „A počítejte s provokatéry z jejich strany,“ upozornil.

Hašek: Hollan chce vyprovokovat konflikt

K akci se na sociální síti vyjádřil také jihomoravský hejtman Michal Hašek. Vyjádřil se k tomu, že zastánci Hollana chystají do Brna vypravit zvláštní vagón až z Prahy. „Zoufalci ze Žít Brno, kteří neunesli kritiku spoluštamgastů ve vlastní kultovní hospodě U Poutníka, volají posily až z Prahy? Ten vagón platí doufám Žít Brno a Matěj ze svého, nikoliv z peněz daňových poplatníků. A i kdyby byla zpráva o vagónu jen dalším nepovedeným kouskem Žít Brno, budu jako hejtman velmi zvědav, kolik budou stát v Brně bezpečnostní opatření akce ‚Matěj & company jdou na pivo‘,“ podotkl Hašek. A důrazně vyzval všechny Hollanovy odpůrce ke klidu a rozumu. „Obávám se, že jeho cílem je ve světlech kamer vyprovokovat konflikt, i když bude určitě od rána za frenetického nadšení televizních a rozhlasových sluníček tvrdit opak...,“ dodal Hašek.

Aktivista Žarko Jovanovič ze spolku Hej, občané vyzval své příznivce, aby se dnes v šest hodin večer zastavili v hospodě U Poutníka. „Zelení s M. Stropnickým je to nejhorší, co tu bylo, požadují bezpracné lenošení pro sebe a jejich kamarády za těžce vydělané peníze nás všech,“ podotkl.

Vedou příznivci Hollana, odpůrci ale vyrovnávají

Včera večer si Lošťák pochvaloval, že síly obou táborů se už téměř vyrovnaly. „Oni tě opravdu lidi nemají rádi, Matěji,“ napsal Lošťák.

Nyní je dle informací na Facebooku připraveno podpořit akci Pivem proti nenávisti 277 lidí, protest proti Hollanovi je připraveno podpořit 202 lidí.

Celé znění příspěvku Jana Vrobela na jeho facebookovém profilu:

Zatímco vy se vracíte z nedělního výletu nebo si dopřáváte siestu, v Brně píše Matěj Hollan na jedné straně a pár desítek lokálních opilců na druhé nové kapitoly KKRD Boys. Event s obskurním názvem Pivem proti nenávisti (přičemž každý ví, že na nenávist pivo zrovna moc nezabírá) přilákal už teď v uplynulých dnech plno zajímavých existencí a duše literáta by si mohla medit v předzvěsti věcí budoucích:

"Zlynčujeme tě, jen co se ukážeš, ty malá děvko, pípu ti narveme do prdele a mísu do huby", vyhrožuje náhodný fanda Komety, který dle vizáže již před dvěma lety přešel na bezlepkovou stravu a důsledně ji dodržuje.

Pivní mudrc s krví podlitýma očima vysvětluje cajzům a ostravakům brněnskou hospodskou etiku, která spočívá v tom, že kdo sedi v paluši dlouhodobě nejdýl, má svatý právo z ní vyrazit kdykoli kohokoli, protože "hosti v brně maj právo si vybrat, s kým budou pít pivo". Jistě čistě náhodou je tato etika psána na tělo lidem, kteří místo moči chčijou pivní pěnu.

"Co se do toho sereš, když seš z Prahy, my si tu svý radní vyřešíme sami", ozývají se vyrojivší se brněnští separatisté celí žíznivi založit Malou Moravu, protože Ostravu a Slovensko jim už nikdy nikdo nedá, a tak ramena můžou dělat tak maximálně na Vyškováky.

"Komu říkáš nácku?", sbíhají se holohlaví lebkouni potetovaní schwarze sonne na člověka, který označil za nácka agresivní hovado, co píše slovo "Brno" německy a čistě náhodou se kámoší s JKG, notoricky nejznámějším neonacistickým gangem v ČR. Ta samá parta, tedy Johny Kentus Gang, se čistě náhodou zítra k Poutníkovi taky chystá na pivko ready tě zmasit jak malýho žida, pokud se opovážíš je nazvat nácky. To bysme jako nebyli kámoši, takže si dávej bacha na rypák, nebo tě sundáme dragunovem, ty židovský cikáne, nám nácku říkat nebudeš.

Ať tak či tak, v reálu bude poblíž hospody anton se zařízením, co je schopný na 500 metrů odposlouchávat i šepot, takže na sebe lidi, co přišli na pivo proti nenávisti, i lidi, co přišli na pivo proti Hollanovi (vypadni z města, Jendo Citróne), budou tak maximálně výhrůžně pomrkávat.

Jak to celé dopadne? Nevím, ale na Fortuně bych si vsadil na kurz "bude z toho docela dobrý mediální výstup".

Celé znění příspěvku facebookové skupiny Brno znovu blokuje aneb „Běž domů, Hollane!“

Stalo se, že z brněnské hospody U Poutníka vyhodili Matěje Stropnického a Hollana. Už jim došla trpělivost. Ale znáte to - vyhodíš dveřmi, vrátí se oknem. Matěj Hollan a jeho aktivističtí kamarádi se chtějí vrátit v pondělí. A co my? My tam na ně budeme čekat. Přidejte se, sdílejte, pozvěte kamarády! Acta non verba.

Celý text příspěvku Michala Haška na jeho facebookovém profilu:

Zoufalci ze Žít Brno,kteří neunesli kritiku spoluštamgastů ve vlastní kultovní hospodě U Poutníka volají posily až z Prahy? Ten vagon platí doufám Žít Brno a Matěj ze svého,nikoliv z peněz daňových poplatníků. A i kdyby byla zprava o vagonu jen dalším nepovedenym kouskem Žít Brno,budu jako hejtman velmi zvědav,kolik budou stát v Brně bezpečnostní opatření akce "Matěj&company jdou na pivo". Tohle už není žádná recese stylu fcb profilu Hazsek Mihalyi nebo imaginárního Krna. Vyzývám důrazně všechny Hollanovy odpůrce ke klidu a rozumu, obavám se,že jeho cílem je ve světlech kamer vyprovokovat konflikt,ikdyž bude určitě od rána za frenetického nadšení televizních a rozhlasových sluníček tvrdit opak...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…