Piráti v Praze představí své lídry pro podzimní volby

18.03.2017 7:17

Česká pirátská strana dnes na celostátním fóru v Praze představí své krajské lídry pro podzimní volby do Sněmovny. Piráti budou mluvit i o přípravě volebního programu, přestože jeho zveřejnění se dnes neočekává. Celostátní fórum se koná den po zveřejnění volebního modelu společnosti STEM, podle něhož by strana získala 5,5 procenta hlasů, což by znamenalo vstup do Sněmovny s osmi poslaneckými mandáty.

Piráti v Praze představí své lídry pro podzimní volby
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Piráti do voleb půjdou samostatně stejně jako v roce 2013, kdy získali 2,66 procenta hlasů. Při loňských senátních volbách přitom spolupracovali mimo jiné se Stranou zelených, která podle politologů míří na podobné voliče. Loni ale vedení Pirátů i na základě ankety mezi členy rozhodlo, že nechce přistupovat na kompromisy, které by vytvoření volební koalice s jiným subjektem vyžadovalo.

Pirátského fóra se zúčastní i senátoři zvolení s podporou Pirátů, z nichž k nejvýraznějším patří Libor Michálek. Zahraničními hosty budou zakladatel celosvětového Pirátského hnutí Rick Falkvinge ze Švédska a německá europoslankyně Julia Redaová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…