Pláč nad odchodem Kalouska. Skutečně. A nadávky kavárně: Teď prý bude ještě hůř

15.07.2020 9:52

Novinář Pavel Šafr lituje rozhodnutí Miroslava Kalouska nekandidovat v dalších parlamentních volbách. „Proti Kalouskovi se postavila řada lidí havlovské orientace a novinářů seriózního zaměření,“ napsal šéfredaktor Fora24. Tím novinářem měl být Martin Veselovský z DVTV, který mohl za svoji reportáž poslat fakturu do Agrofertu. „Možná se nyní o něco lépe podaří utvořit potřebná demokratická koalice. Bez Kalouska jí ale bude chybět velká porce bojovné energie, inteligence, sebevědomí a odvahy,“ zakončil Šafr.

Pláč nad odchodem Kalouska. Skutečně. A  nadávky kavárně: Teď prý bude ještě hůř
Foto: Repro ČT24
Popisek: Předseda poslaneckého klubu TOP09, Miroslav Kalousek

Šéfredaktor Fora24, Pavel Šafr, věnoval na svém webu článek Miroslavu Kalouskovi. Ten v neděli v Otázkách Václava Moravce oznámil, že již nebude kandidovat v příštích parlamentních volbách, které se konají za rok. Spekuluje se, že odešel kvůli tomu, aby se mohla dojednat předvolební koalice některých opozičních stran, které by společně kandidovaly v nejbližších parlamentních volbách.

Celý článek ZDE:

Anketa

Jakeš zemřel. Měli by být funcionáři KSČ Štrougal a Vajnar souzeni za úmrtí na státní hranici?

12%
88%
hlasovalo: 9110 lidí

Šafr rozhodnutí Kalouska lituje, jeho odchod prý žádnou dobrou zprávou není. Ve článku argumentuje tím, že za úspěchem politických stran je často nějaký viditelný lídr, kterých tu je prý minimum. „Babiš navíc planýruje naše prostředí svojí neskutečnou mediální a finanční mocí. V takové chvíli není čas na odchody výrazných osobností,“ myslí si Šafr. Svébytná postava TOP 09 se prý stala terčem agresivní a vychytralé kampaně, kdy se Andreji Babišovi údajně podařilo přesvědčit členy TOP 09, že je pro jejich stranu exministr financí zátěží.

„Místo toho, aby se za svého šéfa statečně a sebevědomě postavili, začali ho docela obyčejně zrazovat. A nejhorší ze všeho je, že tomuto kolosálnímu bludu do jisté míry uvěřil i sám Kalousek. Před volbami v roce 2017 se strana rozhodla svého volebního lídra upozadit a Kalousek vlastně jako lídr v kampani téměř nefiguroval a neměl vlastní billboardy. Výsledkem nebyl úspěch, nýbrž neúspěch. TOP 09 se málem nedostala do sněmovny,“ pokračoval Šafr.

Šafr dále psal, jak se informaci o tom, že je Kalousek nepřijatelný, podařilo rozšířit v okolí pražských liberálů. „Proti Kalouskovi se postavila řada lidí havlovské orientace a novinářů seriózního zaměření.“ Jeden z novinářů, kterého Šafr zkritizoval, byl Martin Veselovský. „Veselovský vychrstl v DVTV na Kalouska kýbl špíny právě v době, kdy českou demokracii a svobodu médií masivně drtil Andrej Babiš a Kalousek nebyl u moci,“ myslí si Šafr. Moderátor DVTV prý mohl za toto video poslat fakturu do Agrofertu. Vůbec mu nemělo dojít, jak skvostně posloužil marketingovému oddělení Andreje Babiše.

Šafr si tedy stěžoval na to, že útoky na Miroslava Kalouska, oceněného ministra financí, jenž nás údajně ochránil v období finanční krize, se staly normou nejen od fanoušků Miloše Zemana a Andreje Babiše, avšak i od lidí z řad ušlechtilé inteligence. Skandály spojené s Miroslavem Kalouskem se dle novináře přeceňují. Prý třeba takový německý poválečný politik Franz Josef Strauss, který pronášel velmi kontroverzní výroky, mohl i přes ně vládnout v Bavorsku deset let.

„Kalousek si ke svým vlastním problémům sám přispěl, ale není to vůbec zásadní důvod, proč by měl odcházet. Tím pravým důvodem je spíše nevěra jeho vlastních lidí, frustrace a vyčerpání z nekonečného pohanění,“ napsal Šafr ke konci příspěvku. Ten, kdo udělal z Miroslava Kalouska toho největšího korupčníka, byl dle šéfredaktora plátku sám největší tunelář a korupčník – Andrej Babiš. „Možná se nyní o něco lépe podaří utvořit potřebná demokratická koalice. Bez Kalouska jí ale bude chybět velká porce bojovné energie, inteligence, sebevědomí a odvahy,“ zakončil Šafr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

19:19 „Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

I přes těžkosti, které Felix Slováček prožívá ve své rodině, se pro řeporyjského starostu Pavla Novo…