Plynová aféra Trumpova mluvčího má nečekané pokračování. Vycházejí najevo nepěkné věci ohledně USA a holocaustu

18.04.2017 19:59

Už v roce 1942 Spojené státy, Sovětský svaz a Velká Británie věděly, že Adolf Hitler nechává systematicky vyvražďovat Židy a již zemřely takto dva miliony lidí. Dokumenty ukazují, že to Spojenci věděli, ale mnoho proti tomu neudělali. Obžaloba na Adolfa Hitlera za tato zvěrstva však byla připravena už v roce 1944.

Plynová aféra Trumpova mluvčího má nečekané pokračování. Vycházejí najevo nepěkné věci ohledně USA a holocaustu
Foto: pevnosti.kvalitne.cz
Popisek: Signatáři mnichovské dohody

Server britského deníku Independent přináší informaci o tom, že Spojenci věděli už od roku 1942 o tom, že dochází k systematickému vyvražďování Židů a že tomuto řádění mohou za oběť padnout miliony lidí. Člen britského válečného kabinetu Winstona Churchilla vikomt Cranborne k tomu údajně v roce 1943 poznamenal, že Židé nemají nějaký odlišný status od jiných uprchlíků a neměli by být přijímáni přednostně, protože Británie už je i tak dost přetížená.

Celý rozhovor najdete zde.

Profesor Dan Plesch, který na toto téma sepsal knihu, tvrdí, že Spojenci sice připravili obžalobu na Adolfa Hitlera, ale jinak toho pro záchranu Židů neudělali tolik, kolik zřejmě mohli.

Server klade tuto informaci do souvislosti s nedávným výrokem mluvčího Bílého domu Seana Spicera, který se před pár dny notně zamotal do „plynové aféry“. Když odsuzoval údajné kroky syrského diktátora Bašára Asada, jenž měl použít bojový plyn sarin proti vlastním občanům, Spicer konstatoval, že k použití plynu se nesnižoval ani Adolf Hitler. Jenže to zapomněl na cyklon B a plynové komory, v nichž zemřely miliony Židů právě z vůle Adolfa Hitlera a jeho následovníků.

Spicer to za své výroky pořádně schytal nejen na sociálních sítích a krátce poté se omluvil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…