Podle Zemana se nebezpečí terorismu přiblížilo k našim hranicím

24.11.2015 11:09

Nebezpečí se přiblížilo k našim hranicím, řekl dnes na velitelském shromáždění české armády prezident Miloš Zeman. Je podle něj naivní se domnívat, že neexistuje souvislost mezi migrační vlnou a terorismem. Právě pro teroristy bylo dosud Česko tranzitní zemí, s čímž nemůžeme být spokojeni, konstatoval také.

Podle Zemana se nebezpečí terorismu přiblížilo k našim hranicím
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Prezident Miloš Zeman na náměstí v Lanškrouně

Přesvědčení, že neexistuje žádné spojení mezi současnou migrací a terorismem, by podle Zemana znamenalo předpokládat, že do vlny migrantů „nebyli zahrnuti i potenciální džihádisté, jejichž počet samozřejmě nedokážeme přesně odhadnout, ale někteří z nich se rovněž podíleli na zmíněných pařížských atentátech“. Podle francouzské policie přišlo několik pařížských útočníků do Evropy přes Řecko.

V souvislosti s útoky v pařížské metropoli, které si vyžádaly kolem 130 obětí, se jako o tranzitní zemi, přes niž jdou někdy teroristé do západní Evropy, mluví i o Česku. Na to dnes reagoval i Zeman. „Až dosud je Česká republika tranzitní zemí pouze pro teroristy, bohužel, a nemůžeme s tím být spokojeni, právě vedení různých teroristických akcí doporučuje Prahu jako bezpečnou tranzitní cestu, jak se ostatně ukázalo i při nedávných atentátech v Paříži,“ uvedla také hlava státu.

Zeman ve svém projevu dále ocenil nasazení armády v zahraničních misích, kde české jednotky bojují proti terorismu daleko od domova, aby se tím snížilo riziko útoků v Česku.

Nový potenciální úkol pro armádu podle něj vznikl právě v souvislosti s migrační vlnou. Ocenil přípravu vojáků na případné nasazení k ochraně hranic. Významné to podle něj může být zejména v okamžiku, pokud by byly uzavřeny německo-rakouské hranice a migrační vlna by se přelila výrazněji do Česka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…