Podpora pro migranty z Hollywoodu. Herec Gere dorazil přímo na palubu neziskovkářské lodi

10.08.2019 12:25

Hollywoodská hvězda Richard Gere navštívil loď španělské nevládní organizace Proactiva Open Arms, na jejíž palubě je několik desítek afrických migrantů; loď už týden čeká v mezinárodních vodách u italského ostrova Lampedusa na povolení k vjezdu do přístavu. Americký herec si s migranty povídal, přivezl jim jídlo a pití, informuje ČTK.

Podpora pro migranty z Hollywoodu. Herec Gere dorazil přímo na palubu neziskovkářské lodi
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Itálie - migranti

Gere organizaci Proactiva Open Arms podpořil už dříve. V Itálii byl podle španělských médií na dovolené. Španělská humanitární organizace na svých stránkách zveřejnila fotografie i video, kde Gere s migranty hovoří na lodi, obdaroval je také ovocem, zeleninou či vodou. 

Gere je známý tím, že se již léta podílí na různých charitativních projektech pomáhajících třeba v boji proti AIDS. Má vlastní nadaci a podporuje mimo jiné organizaci Survival International, jež pomáhá domorodým národům.

Na lodi u Lampedusy přebývá část ze 121 migrantů od 1. srpna.. Tři ženy nechaly minulý týden italské úřady vystoupit na pevninu, neboť dvě z nich byly v pokročilém stadiu těhotenství.

Itálie i Malta odmítají od loňska otevřít své přístavy lodím nevládních organizací s migranty, dokud se ostatní členové EU nedohodnou na jejich převzetí. Šéf organizace Proactiva Open Arms Óscar Camps tento týden oficiálně požádal Francii, Španělsko a Německo, aby pomohly zprostředkovat otevření přístavu pro jeho plavidlo. Španělská vláda to ve středu odmítla. Ve čtvrtek pak vyzval šéf Evropského parlamentu David Sassoli, aby v jednání pomohl předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…