Podrží komunisté vládu? První hlasy z regionů jsou pro

28.05.2021 12:00

Koalice Spolu a Pirátů a STAN neustoupila ze svého záměru vyvolat v červnu hlasování o nedůvěře vládě. To teprve ukáže, zda má vláda skutečně většinu ve Sněmovně. Klíčové budou především hlasy KSČM. Její předseda Vojtěch Filip nechal rozhodnutí o tom, jak se mají poslanci ve Sněmovně při hlasování zachovat, na komunistech z regionů. Ti radí, ať podrží Babišův kabinet odchodem ze sálu, vyjádření přinesly Seznam Zprávy.

Podrží komunisté vládu? První hlasy z regionů jsou pro
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Hlasovat o nedůvěře vládě se má příští čtvrtek. V tom, jak by se měli komunističtí poslanci zachovat, má jasno už krajský výbor v Moravskoslezském kraji. „Doporučujeme zvolit takovou variantu postupu, která znemožní vyslovení nedůvěry vládě, tedy buď odejít ze sálu, nebo zdržet se hlasování po zásadním vystoupení předsedy strany a předsedy klubu KSČM,“ navrhují straníci.

Věří, že za předpokladu přesvědčivého věcného a mediálního vysvětlení občanům ČR to přispěje k podpoře KSČM v očích veřejnosti jako strany, která nemá zájem na destabilizaci společnosti a distancuje se od podpory pravicových stran, které hlasování o nedůvěře Vládě ČR iniciovaly.

Původní zdroj ZDE

V případě, že by se komunističtí poslanci při hlasování o nedůvěře vládě zvedli a odešli z jednacího sálu, by pravděpodobně pomohli Babišově vládě hlasování ustát. K vyslovení nedůvěry vládě je potřeba nadpoloviční většina všech poslanců. A to bez ohledu na to, zda jsou v sále přítomni, nebo ne.

Redakce Seznam Zpráv oslovila několik krajských nebo okresních výborů KSČM po celé republice. Někde o doporučení vedení stále jednají, jiní jej nechtějí oznamovat předem. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Katastrofální porážka Ukrajiny, když NATO nepošle vojáky. Už to píšou natvrdo

7:42 Katastrofální porážka Ukrajiny, když NATO nepošle vojáky. Už to píšou natvrdo

Americký ministr obrany Lloyd Austin má za to, že Ukrajinci teď stojí před novou nelehkou etapou vál…