Pojďte k nám, je tu příjemně. Pražské hřbitovy zvou do chládku

15.07.2023 16:42

MONITORING SÍTÍ V Praze i v Brně teploty překonaly hranici 35 stupňů a desetitisíce lidí hledají, kde zchladit rozpálenou kůži. A tu přišla netradiční nabídka. Z firmy Hřbitovy a pohřební služby hl. města Prahy. Firma vyzvala občany, aby se přišli zchladit na hřbitov.

Pojďte k nám, je tu příjemně. Pražské hřbitovy zvou do chládku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zapadlý náhrobek

V polovině července zažíváme dosud nejteplejší den v roce. Žhnoucí slunce se stará o to, aby padaly teplotní rekordy. Koupaliště praskají ve švech a tisíce lidí přemýšlí, kam se – především v rozpálených městech, jakými jsou Praha, Brno, Ostrava či Plzeň – skrýt.

A jedna firma přišla se speciální nabídkou. Hřbitovy a pohřební služby hl. města Prahy na sociálních sítích lákají, že se nejen Pražané mohou zchladit právě u nich. Teplotní mapa Prahy totiž jasně ukazuje, že hřbitovy patří v hlavním městě k nejchladnějším místům.

„Kde se zchladit? Přece u nás, na hřbitově! Podívejte se na teplotní mapu Prahy ze středy tohoto týdne. Olšany, Vinohrady, dokonce i malý (ale půvabný) evangelický hřbitov ve Strašnicích jsou díky vzrostlým stromům stinnými oázami v rozpáleném městě -- ale totéž platí i o mnoha dalších, které se na mapu nevešly. A zatímco u bazénu nebo v akvaparku se budete tísnit se stovkami dalších chladuchtivých Pražanů, obyvatelé našich hřbitovů budou za návštěvu rádi,“ je možné dočíst se na facebooku.

V diskusi pod příspěvkem zazněla poznámka, že snad jde jen o vtip. „Doufám, že je to vtip. Hřbitov je místo odpočinku, a ne procházková promenáda, to není etické,“ napsala paní Veronika.

Ale firma všechny ujistila, že o žádný vtip nejde.

„Není to vtip a my jsme rádi, když k nám lidé chodí na procházku nebo si posedět. Ať už jen tak sami nebo s knihou, s hudbou do sluchátek, s kočárkem, s kamarádkou/ přítelem/ partnerkou/ partnerem atd. Pokud návštěvníci respektují charakter místa a chovají se slušně, což naprostá většina činí, vůbec nic proti nim nemáme, naopak. Hřbitovy jsou krásná, zajímavá a k zamyšlení vybízející místa a my je takové udržujeme nejen pro ty, kdo jsou na nich pohřbeni,“ vysvětlila pražská firma.

Chládek

Chládek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…