Pokud jde o Klause, taky jsem už sahal po revolveru, říká literát Viewegh

02.10.2012 7:44

Spisovatel Michal Viewegh na sebe upozornil další peprnou kritikou prezidenta Václava Klause, která se dostala až do názvu jeho nového románu „Mráz přichází z Hradu“. Shodou okolností má vyjít v době, kdy se v Chrastavě po prezidentovi dokonce střílelo, byť z airsoftové hračky. Úmysly „atentátníka“ se Viewegh snaží pochopit a připouští, že sám obrazně sahal po revolveru na Klause už mnohokrát.

Pokud jde o Klause, taky jsem už sahal po revolveru, říká literát Viewegh
Foto: Hans Štembera
Popisek: Spisovatel Michal Viewegh

Chrastavskou střelbu na prezidenta republiky Viewegh neschvaluje, ale snaží se porozumět jejím motivům. „Zoufalí a naštvaní lidé zkrátka občas dělají zoufalé věci,“ říká k tomu v rozhovoru na serveru Novinky.cz.

Tvrzení prezidenta Klause, že za tento útok mohou pisálkové a rozeštvávači, je podle něj jen účelovou demagogií. „Prostě se mu to hodilo do krámu,“ myslí si spisovatel. Podle něj spíše než jeho román, který ještě ani nevyšel, společnost rozeštvává Klaus a jeho názory, například že nevidí žádnou korupci. „Je to naopak Klaus a jeho stoupenci, kdo svými nehoráznými výroky společnost léta rozeštvávají,“ říká Viewegh.

Následně ocitoval několik prezidentových perel, například že homosexuálové jsou devianti, dalajláma na úrovni kartářky, nebo že Václav Havel žil v nevětraném duševním a mravním pelechu. „Víte, kolikrát jsem já sahal – obrazně řečeno – po revolveru,“ uvádí závěrem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…